Diana hercegnő legszebb ruhái – úgy tündökölt bennük, mint egy mesebeli hercegnő

2024. június 11.
Diana ízig-vérig hercegnő volt. A hivatalos eseményektől kezdve az egyszerű hétköznapokon át mindig ragyogó volt a megjelenése. Megmutatjuk a legszebb ruháit, amikor leginkább úgy festett, mint egy mesebeli hercegnő.
Diana hercegnő legszebb ruhái
  • Diana hercegnő divatérzéke legendás volt, és előszeretettel viselt színes, sokszor merész ruhákat.
  • Az egyik legismertebb darabot a gardróbjából csak úgy emlegetik, mint a hercegnő „bosszúruhája”.
  • Összegyűjtöttük a walesi hercegnő legkáprázatosabb ruháit.

A menyasszonyi ruhától kezdve a híres „bosszúruháig” a szívek királynője a ’80-as és ’90-es években lélegzetelállító ruhacsodákkal kápráztatta el a világot. Diana hercegnő jellegzetes divatja nem fog egyhamar feledésbe merülni, hiszen a mai napig megihleti a hírességeket és a divattervezőket ikonikus stílusával.  

Lássuk néhány olyan ruhát, amiben Diana hercegnő valóságos mesebeli hercegnőként ragyogott:

1. Diana hercegnő egy Bellville Sassoon ruhában

A Bellville Sassoon halványlilás-rózsaszínes sifonruhájában pont úgy fest Diana hercegnő, mint aki bálba készül.  Ezt a darabot 1982-ben a Gandhi filmpremierjén viselte a londoni Odeon Leicester Square-en.

Diana hercegnő egy Bellville Sassoon ruhában

Diana hercegnő egy Bellville Sassoon ruhában

2. Diana hercegnő piros szaténruhában

Diana hercegnő ezt a merész, Shakespeare korába illő ruhát viselte David Sassoontól egy rendezvényen a Barbican Centerben 1982-ben. Ha közelebbről is megnézed a fotót, már látszik, hogy Vilmos herceggel várandós.

Diana hercegnő piros szatén ruhában

Diana hercegnő piros szaténruhában

3. Diana hercegnő rózsaszín, pöttyös ruhában

Diana hercegnő itt a Donald Campbell fehér pöttyös ruhájában és John Boyd kalapjában, az ausztráliai Perthben tett látogatása során látható, és egy fehér magas sarkúval tette tökéletessé a megjelenését.

Diana hercegnő rózsaszín-pöttyös ruhában

Diana hercegnő rózsaszín, pöttyös ruhában

4. Diana hercegnő Elvis-ruhája

1989-ben a hongkongi látogatása során viselte Diana hercegnő ezt a gyöngyökkel és flitterekkel díszített ruhát, amit Catherine Walker tervezett neki. Az álló galléros boleróval együtt Elvis Presley egyik ikonikus szettjét idézte, és ezért híresült el „Elvis-ruhaként”.

Diana hercegnő Elvis-ruhája

Diana hercegnő Elvis-ruhája

5. Diana hercegnő türkiz ruhája

Diana hercegnő nem mindig nyakláncként viselt egy nyakláncot, hanem divatot teremtve fejpántként használta a nyakéket, ahogy ennél az alkalommal is megtette a smaragd nyakláncával, amit a királynőtől kapott nászajándékba. A hozzáillő türkiz ruhát David Emanuel készítette, és az 1985-ös ausztráliai látogatása során tűnt fel benne először.

Diana hercegnő türkiz ruhája

Diana hercegnő türkiz ruhája

6. Diana hercegnő ruhája Cannes-ban

Egyszerűen felejthetetlenné tette Diana hercegnő az 1987-es cannes-i filmfesztivált azzal, hogy valóságos Hamupipőkeként lépdelt a vörös szőnyegen Catherine Walker sifon alkotásában, amelyet állítólag Grace Kelly ruhája inspirált a Fogjunk tolvajt! című filmből.

Diana hercegnő ruhája a Cannes-ban

Diana hercegnő ruhája Cannes-ban

7. Diana hercegnő a rózsaszín ruhájában

Diana hercegnő a Királyi Balett gálaelőadásán a Berlini Operaházban viselte ezt a Catherine Walker által tervezett halvány rózsaszín és fehér estélyi ruhát, és megjelenését egy káprázatos gyöngysorral koronázta meg. Hát nem úgy fest, mint Csipkerózsika?

Diana hercegnő a rózsaszín ruhájában

Diana hercegnő a rózsaszín ruhájában

8. Diana hercegnő sellőruhában

Diana hercegnő ebben a Catherine Walker flitteres sellőruhában kápráztatta el a világot 1986-ban, egy ausztriai látogatás alkalmával.

Diana hercegnő sellő ruhában

Diana hercegnő sellőruhában

9. Diana hercegnő bosszúruhája

Kétségkívül ez lett Diana hercegnő egyik legikonikusabb ruhája. 1994-ben öltötte magára, azon az estén, amikor bemutatták a vitatott Károly herceg-dokumentumfilmet (amelyben bevallotta, hogy viszonya van), és a hercegnő ebben fekete, mélyen dekoltált bársonyruhában érkezett a Serpentine Galériába. Ez a vállvillantós miniruha olyan volt, amit előtte egyetlen királyi személy sem mert felvenni.

Diana hercegnő bosszúruhája

Diana hercegnő bosszúruhája

Forrás: Business Insider, Fotók: Getty Images