Ezeket kell tudnod, mielőtt kipróbálod a meditációt

2017. augusztus 23.
Mindenhol azt olvassuk, hogy a meditáció a hosszú, boldog élet titka, de sokan nem tudják, hogyan kezdjenek neki. Fontos, hogy lebontsuk az ommoktól zengő spirituális tévhiteket, és nyugodtan elhiggyük, hogy nekünk is simán működhet!

1. Csak kényelmesen

Nem kell lótuszülésbe vágnunk magunkat a meditációhoz, elég ha keresünk egy kényelmes, ülő testhelyzetet, amiben megfelelően meg tudjuk támasztani (és így egyenesen is tudjuk tartani) a hátunkat. Így jobban mennek majd a mély be- és kilégzések!

2. Nem kell a csend

Ha olyan környezet kialakítására törekszünk, amiben egy légy zümmögése sem hallatszódik, felejtsük el. A meditációhoz nem kell teljes csend, sőt, egy kis alapzaj (madárcsicsergés, beszűrődő autók vagy a másik szobából duruzsoló tévé) még jól is jöhet az ellazuláshoz.

Fotó: Profimedia – Red Dot

3. Tervezz előre!

Az viszont nagyon fontos, hogy előre beírjuk naptárunkba a meditációra szánt időt, ugyanis itt is a rendszeresség a kulcs. Ehhez választhatunk olyan applikációkat is, mint a Calm, az Insight Timer vagy a Buddhify, de még jobb, ha mindig ugyanakkor meditálunk, és így alaposan bevéssük az időpontot.

4. Közösségi szellem

Bár a meditáció rólad és a belső békéd megtalálásáról szól, ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne közösségi tevékenység. Vannak online meditációs csoportok is, ahol nem kell konkrétan egy térben lenned a meditálókkal, mégis motiváló lehet a tudat, hogy együtt merültök alá a tudat mélyére.

HuffingtonPost