3 trükk a pihentető alvásért a nagy kánikulában

2018. augusztus 04.
Senkinek sem kell bemutatni a kánikula időszakában az éjszakai forgolódást és a másnapi zombi-üzemmódot. Íme 3 hasznos tipp, aminek segítségével hamarabb elaludhatunk a nagy melegben.

Tipp az ókorból

Persze már az őseink is szenvedtek a kánikulától. A hálószobát úgy tartották hűvösen, hogy a hajnalban kiszellőztetett szobába az elsötétített ablak elé vizes lepedőket rögzítettek. Érdemes eltanulni, esetleg ventilátorral kombinálni a trükköt.

Fotó: Boba Jovanovic/Unsplash

Vizes borogatás

Azokra a pontokra, ahol a pulzusunkat is kitapinthatjuk, helyezzünk vizes borogatást! A csuklóra, bokára, nyak köré és a homlokra helyezett kis vizes rongyok az egész test hőmérsékletét csökkentik – csak úgy, mintha lázasak lennénk. Esetleg tartsunk az éjjeliszekrényünkön egy kis vizes tálkát, hogy éjjel ne kelljen járkálnunk, ha újra bevizeznénk a ruhadarabkákat. Illetve, az is segíthet, ha teljesen pucéran bújunk ilyenkor ágyba.

Költözz le a padlóra!

Végszükségletben pedig akár még az ágyból is érdemes kiköltöznünk a legforróbb napokra. Ugyanis a meleg felfelé száll, tehát lentebb hidegebb van. Igen, még az a néhány centi is számíthat! Bátrak akár még a teraszra vagy a kertbe is kiköltözhetnek aludni ilyenkor. Illetve ha megoldható, akkor a páros összebújás helyett a magányos alvás lehet még segítségünkre, hiszen a másik testhője is fokozhatja a hőségérzetünket.