3 dolog, amit az edződ szerint nem kellene csinálnod

2018. november 12.
Lehet, hogy nincs személyi edzőnk, a csoportos óránk instruktoraival pedig nem nagyon diskurálunk, de ha lehetőségük lenne rá, biztosan ezeket mondanák nekünk.
Fotó: Profimedia – Red Dot

A kevesebb néha több

Könynen beleeshetünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk, a hosszabb futás, nehezebb súlyok emelése vagy az előírtnál több fekvőtámasz majd gyorsabban hozza meg a várva várt eredményt. Pedig sokkal fontosabb, hogy odafigyeljünk testünk megfelelő, fokozatos terhelésére, arra, hogy hosszútávon, tartósan formáljuk. Inkább okosan sportoljunk, mint kőkeményen!

Nem kérsz segítséget

Mindenki kínosan érzi magát, amikor először megy le egy edzőterembe. Ezért előfordulhat, hogy inkább nem kérünk segítséget a fitneszgépek beállításához és inkább úgy is felpattanunk a biciklire a spinning órán, hogy nem is a számunkra megfelelő magasságra van beállítva. Ha elakadnánk valamiben, mindig kérjünk segítséget az edzéshez, hiszen így nem csak hatékonyabb, de biztonságosabb is lesz a mozgás.

Proteinszeletek minden mennyiségben

A fitt életmódhoz spéci táplálkozás is dukál, de rengeteg fitneszedző gondolja úgy, hogy felesleges minden edzés után a számos adalékanyagot tartalmazó proteinszeletekkel tömni magunkat. Az edzéssel és a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozással  (lehetőleg friss, minél kevésbé feldolgozott alapanyagokból) már önmagában nagyon sokat teszünk szervezetünkért, ezért többnyire nincs szükség a szakboltokban árult táplálékkiegészítőkre és proteinszeletekre.