ÖKO: letisztult adventi dekorötletek hulladékmentesen

2018. december 04.
Túl vagyunk advent első vasárnapján, de még nem késő nekiállni egy-két tudatos, de stílusos karácsonyi dísznek.

1. Tobozoljunk!

Egy téli séta remek alkalmat nyújt, hogy összeszedjük a téli dekornak valót. Mutatjuk, mihez érdemes kezdeni a szerzeményekkel:

4 fotó megtekintése

2. Befőttesüvegbe gyertyát!

Ha nem szívesen gyújtunk gyertyát „csupaszon” a lakásban, akkor ezek az üveges verziók lesznek a mi megmentőink. Néhány téli aprósággal, ággal vagy csipkebogyóval isteni adventi dekor válhat belőle.

4 fotó megtekintése

3. Minimalista koszorúk

Az idei év egyik kedvence a koszorú. Nem kell rögtön a boltba rohanni az agyoncsomagolt verziókért: elég néhány igazi vagy műnövény-szálat beszerezni, egy fém karikára rögzíteni, és már mehet is a falra!

3 fotó megtekintése

4. Fenyők másként

A fenyők körül minden évben komoly környezetvédelmi viták szoktak kialakulni. Míg az élőfa-pártiak azt mondják, az legalább lebomlik, addig a műfenyők kedvelői azzal érvelnek, hogy nem kell évről évre újravásárolni a fákat. Ha inkább kimaradnánk ebből a vitából és jelzésértékűen használnánk a fenyőket, akkor néhány toboz, fénykép vagy égősor segítségével azt is megtehetjük.

3 fotó megtekintése

5. Fancy DIY gyertyák

Gyertyából sosem elég! Fogjunk néhány sima gyertyák, tekerjünk köré fahéjat vagy örökzöldeket, esetleg a használt viaszt öntsük újra egy kis illóanyagok, termések kíséretében, és kész is az ultrastílusos ünnepi dekor!

4 fotó megtekintése

+1. Extrák

Már csak néhány friss fenyőágra, újságpapírba csomagolt szaloncukrokra vagy házilag kevert karácsonyillatú spray-re van szükségünk ahhoz, hogy teljessé tegyük az ökodekor tárát.

5 fotó megtekintése

Fotók: Pinterest