Ezek a legszebb adventi koszorúk 2022-ben

2022. november 24.
Eléggé örülünk, hogy a skandináv trendek uralják idén az adventi koszorúk dizájnját. De modern és természetes, természetességet hangsúlyozó adventi koszorúk egyaránt megtalálhatók 2022 legszebbjei között.

Az adventi koszorú fontos része az ünnepi készülődésnek, fokozza a várakozást és nap mint nap emlékeztet arra, hogy közeledünk karácsonyhoz. Arról nem is beszélve, hogy egy csodaszép koszorú a karcsú vagy éppen robosztus gyertyákkal csodás dísze lehet az asztalnak vagy a komódunknak egész advent alatt. 

Hagyományosan az adventi koszorún négy gyertya található. Az már egyéni ízlés kérdése, ki mivel díszíti a koszorúját. 2022-ben – ahogy a lakberendezésben általánosságban is – a skandináv trendek uralják az adventi koszorúk dizájnját is. A naturális, letisztult és szemet gyönyörködtetően egyszerű minták és formák tökéletesen kifejezik, mire vágyunk leginkább az idei adventen: békére, egyszerűségre és finomságra.

2022-ben az egyik legnépszerűbb adventi koszorú a mohatál

2022-ben az egyik legnépszerűbb adventi koszorú a mohatál

Persze nem csak a hagyományos koszorú forma népszerű 2022 adventjén, a letisztult gyertyatartók és tálakba komponált adventi koszorúk is sok otthonban jelennek meg. Mutatjuk a kedvenceinket!

Mohatál adventi koszorúként

Mintha Izland mohával benőtt lankáin járnánk, olyan hangulatot áraszt a mohákkal teli tálba ültetett négy gyertya. Egy csipet természetet hoz a karácsonyi dekorációba a mohatálként megkomponált adventi koszorú, ami tökéletes központi dísz lehet akár az ünnepi asztalon. 

Eukaliptusz, az adventi koszorúk sztárja

Néhány éve már tart az eukaliptuszőrület, idén mindenképp helyet követel az adventi koszorúk alapjaként is a növény. Nem véletlenül imádja a világ: amellett, hogy tökéletesen illeszkedik a minimalista trendekbe a levelek kerekded, letisztult formája, a különleges zöld árnyalatot egyre többen választják a fal vagy konyhabútor színeként is otthonukban. 

Az eukaliptusz 2022-ben az adventi koszorúban is nagy kedvenc lesz

Az eukaliptusz 2022-ben az adventi koszorúban is nagy kedvenc lesz

Ha méhviasz gyertyákat helyezünk az eukaliptuszos adventi koszorúra, csodásan illatos, végtelenül egyszerű, meghitt hangulatot teremthetünk otthonunkban a karácsonyra készülve.

Gyertyatartó mint adventi koszorú

Az egyik legszebb adventi koszorú 2022-ben kétség kívül az egyszerű gyertyatartó

Az egyik legszebb adventi koszorú 2022-ben kétség kívül az egyszerű gyertyatartó

A menórát idézi a skandináv lakberendezési dizájnbolt, a Ferm Living négyágú réz gyertyatartója, mely semmiféle felesleges díszt nem tartalmaz. A letisztultsága szemet gyönyörködtető, különösen jól illenek hozzá a magas, karcsú gyertyák.

Hagyjuk lógva az adventi koszorút

Nagy kedvenc 2022-ben a függő adventi koszorú. Ebben az esetben mindenképp biztonságosabb fémkeretet választani, ami stabil kapcsolódással lógatható fel akár az ünnepi asztal fölé.

Az adventi koszorúknál is tarol 2022-ben a függő változat

Az adventi koszorúknál is tarol 2022-ben a függő változat

A rézből készült koszorúkeret kifejezetten stílusos és illeszkedik az idei év tradíciókat felelevenítő trendjébe. Ha valami maximalistábbat szeretnénk, nyugodtan akasszunk rá néhányat a kedvenc karácsonyfadíszeink közül, és dekoráljuk növényekkel.

Modern adventi koszorú, ami nem is koszorú

Az egyik ismert karácsonyi dal juthat eszünkbe arról az adventi koszorúról, melyben a négy gyertyának négy házikó ad helyet. Persze nem giccses mézeskalács-házikókra kell gondolni mű hópelyhekkel, hanem stílusos, minimalista kockákra, így jól mutat bármelyik modern berendezésű otthonban az ünnepek környékén.

A házikós adventi koszorú modern és rendhagyó

A házikós adventi koszorú modern és rendhagyó

De szimbólumként is tekinthetünk erre az adventi koszorúra, az otthonokra, ahol mind azt várjuk, hogy 2022-ben végre békés, nyugodt karácsonyunk legyen. 

Fotó: Not On The High Street, eHow, Etsy, Ferm Living, Maison de Cing

Ezt már olvastad?