5 perc jóga Johannával: chill jóga az ünnepekre

2018. december 18.
Az ünnepek előtt még mindenki rohan az utolsó percekben elfelejtett ajándékokat vásárolni, hosszú sorokban és tömegben állunk és kabátunk melegében még a bejgli is megsül. A zsebedben már érzed a telefonod zümmögését, mint egy finom jelzés a kedvesedtől, hogy elmesélje ő milyen kalandok közepette sikerült hazaérnie. Ilyenkor néha elveszítjük a belső békénket.

Egy kis chill jógával visszatalálhatsz önmagadhoz egy ilyen nap után, vagy ha már az agyadra mennének a részeg rokonok az ünnepek alatt. Engedd el a feszültségeket és csak lazíts, töltődj! Ne felejtsd el megélni a pillanatokat, pihenni és magaddal is törődni. Az alábbi pózok mellett egy kis útmutatást is találsz, hogy milyen helyzetre melyik segít neked.

Ezekkel a képekkel kívánok Neked nagyon Boldog Karácsonyt kedves olvasóm és rengeteg pozitív energiával és lendülettel induló Boldog Új évet!

Ismét figyelj a légzésedre. Csukd be a szemed és figyeld meg, ahogy emelkedik a mellkasod minden belégzéssel és besüpped a kilégzésekkel. Próbálj egy jó nagy levegőt venni az orrodon keresztül húzd fel közben a vállaid majd engedd el és sóhajts egy nagyot. Ismételd meg ezt négyszer majd próbáld végig az orrodon venni a levegőt.

Vedd könnyedén a konfliktus helyzeteket! ~ Pillangó pózban

Tedd össze a két talpad, engedd oldalra kiesni a térdeket, rakhatsz a térdeid alá párnát is, ha úgy kényelmes. Tartsd egyenesen a hátad vagy le is hajolhatsz a felsőtesteddel, talpaid irányába. Ahogy jól esik, tudod figyelj a saját határaidra! Maradj benne 5 mély légzésig.

Engedd el a múlt sérelmeit ~ Egy kis nyújtással

Nem kell nagyon magasra emelni a lábad, csak fogd meg a jobb sarkad, vagy lábujjaidat, húzd oldalra és nyújtsd ki ameddig tudod! Ha behajlítva marad az sem gond a lényeg, hogy érezd a nyújtást és maradjon egyenes a hátad. Majd ismételd a másik oldalra is 3-5 mély légzésig.

Találj vissza önmagadhoz~ Fapóz, a kedvencem segítségével!

Bal lábadon legyen a testsúlyod, tekinteted fixáld egy ponton vagy kísérletezhetsz, be is csukhatod akár a szemedet. Jobb talpadat emeld addig ameddig jól esik és helyezd el a bal lábadon. Vigyázz! A térdedre ne tedd, vagy alá támaszd a talpadat, vagy fölé. Kezedet teheted imatartásba a szíved elé és megint figyeld a légzésedet. Próbáld tartani 5 légzésig, de ha elveszítenéd az egyensúlyodat, próbáld újra, vagy tartsd kevesebb ideig. Idővel javul majd! Ismétled másik oldalra is.

Légy kitartó, valósítsd meg új céljaidat~ Igazi Harcosként

Jobb lábaddal lépj hátra egy jó nagy terpeszbe, vagy a lábujjaidon legyen a testsúlyod, vagy 45 fokos szögben fordítsd kifele a lábfejed. Figyelj rá, hogy a hátsó lábad nyújtva legyen, az elöl lévőnél pedig a térded, a bokád felett maradjon. Emeld a szíved elé a kezed és lélegezz!

Edzőszett és melegítő:  keofitness.hu. A JOHANNA10 kód beírásával -10%-os kedvezménnyel vásárolhattok.

Téli meghittséghez, bekuckózáshoz és nátha ellen, pedig szeretettel ajánlom a Juice Bar új italait, amiért a bőröd is nagyon hálás lesz!

Kövesd Johanna oldalait napi inspirációkért, gyakorlatokért.

Instagram: @johanna_style_joga

Facebook: Johanna Style Joga

Szerda Downdog Stúdió Corvin 17:30-tól, csütörtök DD BLAHA 19:30 órarend és bejelentkezés itt.

Fotó: Mark A. Rosta Photography

Fotózás helyszín: Aria Hotel Budapest