Életmódot váltottál, de még nem indult be a fogyás? Ezek lehetnek az okok

2019. január 10.
Ha már egy ideje diétázol és mozogsz, mégsem történt változás a súlyodat vagy a közérzetedet illetően, akkor simán lehet, hogy nem benned van a hiba! 

1. Nem neked való a diéta, amit követsz

Az emberek nem egyformák, így attól, hogy valamelyik ismerősödnek vagy idolodnak bejött egy adott diéta, nem azt jelenti, hogy neked is be fog. Beszélj az orvosoddal és a dietetikusoddal, és szabjátok személyre az életmódváltás szabályait!

2. Minden nap máskor kerülsz az ágyba

A megfelelő alvás nagyon fontos – nem csak azért, hogy kipihentek legyünk, hanem azért is, mert ha minden nap egy meghatározott időben alszunk el, akkor beáll a szervezetünkben egyfajta rutin, ami a fogyáshoz is szükséges.

3. Egészségtelenebbül eszel, mint azt hinnéd

A megtévesztő reklám-feliratok és csomagolások egy pillanat alatt szuperegészséges zabszeletet varázsolnak egy egyszerű cukros édességből. Ezért nagyon fontos, hogy mindig tanulmányozd át a címkét vagy vidd be egy kalóriakalkulátorba, hogy mennyi tápanyagot és kerülendő összetevőt találsz az ételeidben, mielőtt bedőlnél az okos marketingfogásoknak.

Fotó: Unsplash

4. Túl nagy a tányérod/az éttermi tányér

Kutatások bizonyítják, hogy egy nagyobb tányérra több ételt pakolunk, míg egy kisebb tányér hamarabb telinek néz ki. Ezért érdemes ezt a kis optikai csalódást is használni, amikor a sikeres diéta a tét.

Ráadásul a hatalmas éttermi tányérok és a túlméterezett adagok szintén hozzájárulhatnak ahhoz, hogy túlegyük magunkat, ha nem otthon étkezünk. Így diétakor próbáljunk minél több fogást otthon elkészíteni és kis tányérokra/dobozokban porciózni!

5. A barátaid nem étkeznek egészségesen

A nők különösen hajlamosak arra egy kutatás szerint, hogy az ebédlőpartnerük tányérjához igazítsák a sajátjuk tartalmát. Ez pedig nem egészségesen étkező barátok esetén komoly problémát jelenthet! A megoldás persze nem az, hogy életed végéig egyedül ebédelj (annál is inkább, mert vannak olyanok is, akik könnyebben elengedik a diétás szabályaikat amikor egyedül vannak.) Inkább ha csak teheted, az egészségesen étkező barátaiddal csinálj evős programokat, vagy ha olyan a kapcsolat köztetek, kérd meg őket, hogy figyelmeztessenek az eredeti céljaidra…

+1. Nincs rendben a bélrendszered

Az egészséges bélbaktériumok nagyon sokat számítanak az egészségmegőrzésben és a fogyásban is. Egy probiotikum kúra és a fermentált ételek illetve italok rendszeres fogyasztása megoldhatja ezt a problémát.