5 életmentő tipp fájdalmas menstruáció esetére

2019. január 26.
Míg egyesek meg sem érzik, addig mások egész hónapban attól a bizonyos öt naptól (vagy az előtte/utána lévő napoktól) és a vele járó szenvedéstől rettegnek. Íme 5 szuper tipp, amivel megkönnyíthetjük a menstruációs időszakot. 

1. Magnéziumot minden nőnek!

A magnéziumraktárakat érdemes extrán feltölteni a menstruáció idejére, mert ez az ásványi anyag segít az izmok relaxációjában, így csökkentheti a menstruációs fájdalmakat is. Ugyancsak enyhítheti a menstruációt kísérő tüneteket is, úgy mint a migrénes fejfájást, a folyadékretenciót és a puffadást is.

2. Érdemes belevágni egy könnyed edzésbe is

Ugyan a nagyon kemény edzésterveket nem érdemes a menstruáció idejére tenni, mert akár rendszertelen ciklust is eredményezhet, de azért ajánlott még akkor is néhány kímélő gyakorlatot végezni, amikor fáj a hasunk. A jóga, stretching vagy a dinamikus séta is segíthet, hogy kevésbé fájjon a menstruáció.

Fotó: Unsplash

3. Kerüljük a tejtermékeket

A tejtermék nem a legjobb választás menstruáció alatt, mert a magas prosztaglandin tartalmuk miatt erősítheti az alhasi görcsöket. A méhed meg fogja hálálni, ha kicsit háttérbe szorítod a sajtot, tejet, joghurtokat!

4. Életmentő málnalevél tea

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a koffeint jó, ha száműzzük a menstruáció idejére az életünkből. A gyümölcs- és gyógyteák viszont nagyon is jöhetnek! A málnalevél tea, – melyet például kismamák számára és babatervezéshez is ajánlanak –menstruáció idején is jó szolgálatot tehet. A málnalevélben található jótékony anyagok (pl. mangán és magnézium) erősítik a méhet és a görcsöket is oldják.

5. Melegítsük folyamatosan az alhasi részt

A jó öreg forróvizes palackot senkinek sem kell bemutatni. Léteznek továbbfejlesztett verziói is, például hasmelegítő párnákkal, melegítő tapaszokkal vagy zselépárnákkal is melegen tarthatjuk a görcsös részt. Munka közben derékmelegítő pótolhatja a vizes palackot. – Hiszen a meleg lazítja az izmokat, így a fájdalmat is csökkenti.