5 ok, amiért zellersmoothie-t kellene innod

2019. február 03.
A zeller egyike 2019 szuperételeinek. Nem csoda, hogy az egészségtudatosok újra felfedezték maguknak ezt a jótékony zöldséget, hiszen rengeteg pozitív hatását élvezhetjük, ha okosan építjük be az étrendünkbe a zellerből készült smoothie-kat. 

1. Remek rostforrás

Turmixként, nyersen fogyasztva a zeller hihetetlenül jó rostforrás: amellett, hogy az emésztőrendszerünknek nagyon jót tesz, az éhségérzetünket is csökkenti.

2. Viszlát magas koleszterin!

Nem csak a kedvenc farmerünkben lesz laposabb a hasunk, ha rendszeresen iszunk egy-egy zellerturmixot, de még a koleszterinszintünk rendezésében is segíthet ez a csodaital – hála a benne található ftalidnak.

3. Gyulladáscsökkentő szer

A zeller koleszterinszint csökkentő hatása mellett igazi gyulladáscsökkentő zöldség is. Éppen ezért belsőleg fogyasztva a bőr gyulladásait is képes csökkenteni.

3. Segít hidratáltnak maradni

A zeller nagy elektrolitszámának köszönhetően segít a sejteknek nagyobb százalékban felszívni a folyadékot – azaz hosszabb ideig hidratáltak maradhatunk ha zellerlevet iszogatunk.

4. Már akár 10 napon belül érezni fogod a jótékony hatásait!

És végül: az egyik legjobb a zellerlében, hogy szinte azonnal érezni fogod a csodás, emésztőrendszerre gyakorolt hatásait: 10 napos kúra már elegendő a minőségi változáshoz. Ha viszont fogyáshoz szeretnénk alkalmazni, akkor egy hónap elteltével várjuk az első eredményeket…

De hogyan fogyasszuk? 

A legjobb, ha nyersen, préselt lé formátumban isszuk meg reggelente a zöldturmix shotunkat. De akár más zöldségekkel és fűszerekkel együtt nyers levest is készíthetünk belőle. Például remekül illik hozzá a zöldalma és a dió is – némi sóval és borssal turmixoljuk össze és vigyük magunkkal egy jól zárható üvegben.

Fotó: Profimédia – Red Dot