Egészséges alternatívák, ha az ételben keresed a boldogságot

2019. január 30.
Ha te is érezted már úgy, hogy szükséged van egy extracukros, szénhidrátdús boldogságlöketre, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni a következő trükköket, melyekkel szintén gyorsan felfokozhatjuk a boldogságérzetünket – csak éppen a lelkiismeret-furdalás fog elmaradni. 

Szivárványszínű ebéd

A legfontosabb tanács: minél többféle szín pompázik a tányérunkon, annál nagyobb örömöt okoz ránézni! Arról nem is beszélve, hogy így vihetjük be a lehető legtöbb fajta fontos tápanyagot a szervezetünkbe.

Szerotonint csonthéjasokból

A szerotoninról nem sokat tud az orvostudomány, az viszont biztos, hogy fontos szerepet játszik többek között a hangulat, szexualitás és az étvágy szabályozásában. Például csonthéjasokból és magokból juthatunk hozzá a boldogságérzést hozó szerotoninhoz.

Fotó: Unsplash

Magnéziumboost

Az „anti-stressz” ásványi anyag, a magnézium például az alvásminőségünk növelésében is fontos szerepet játszik, és a hangulatunk javulásához is hozzájárulhat. De hogyan is juthatunk hozzá természetes formában? A hüvelyesek, sötétzöld színű levelesek és a csokoládé is tartalmaz magnéziumot.

Jó emésztés=boldogság

Kutatások szerint a boldogságérzetért felelős neurotranszmitter szerotonin 90%-a az emésztőrendszerünkben képződik, így nem csoda, hogy az emésztésünk javulásával a boldogságszintünk is növekedhet. Az erjesztett élelmiszerek és a növényi rostok igazi bélgyógyítók, válasszuk ezeket, ha az emésztés mellett a boldogság növelése is a célunk.