Ezért ne hagyd ki a lépcsőzést az edzésből

2019. március 14.
Rengeteg előnye van, ha a lépcsőzést beiktatod az edzésedbe. De már az is sokat segít, ha a lift helyett ezentúl a lépcsőt használod.

1. ZSÍRÉGETŐ 

Az már jól tudjuk, hogy a séta is nagyon hatékony, de a lépcsőzés az igazán leghatékonyabb és ezzel együtt az egyik legkeményebb kardiómozgás is. Ez a rendkívül magas intenzitású edzés úgy égeti testünk legkényesebb területeiről a zsírt, mintha legalábbis egy vaskohó fűtene belülről. Ami a hátránya (brutálisan fárasztó), az az előnye is: már akár egy tízperces edzés is több száz kalóriát éget el, míg például a futással ehhez az eredményhez jóval több idő kell.

2. FORMÁLJA A POPSIT

Bár a lépcsőzés aerob típusú mozgásforma, azért alakformáló hatásairól se feledkezzünk meg. A comb és a popsi izmait szuperül megdolgoztatja. Mivel általában ez a két terület sokak számára a legproblémásabb, egy-egy lépcsőzőedzés telitalálat lehet. Leszedi a felesleges zsírt, majd formálja, izmosabbá, tónusosabbá varázsolja a comb- és farizmokat.

3. FEJLESZTI A LÁBIZMOKAT

A lépcsőzés persze nem csak a popsi és comb izmait veszi kezelésbe, de szuper lábizmokra is szert tehet igen rövid idő alatt az, aki rendszeresen szedi a fokokat. Mivel leginkább a láb izomzatát veszi igénybe, ráadásul az egyensúlyra is nagy szükség van a mozgástevékenység során, ezért a vádli izmait hihetetlen módon erősíti, fejleszti, hogy a legkisebb miniszoknya és csodásan álljon.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Milyen pozitív hatása van még a lépcsőzésnek? Kattints a WellnessCafé oldalára!