A színes fuga lehet az otthonod dísze

2019. március 31.
Nem kell leverni a csempét az egész fürdőszobában, elég a fugát átszínezni. A bátor és váratlan színválasztás egészen váratlan és látványos eredményt hoz, ez lehet otthonunk dísze.

A részletek legalább olyan fontosak, ha egy helyiséget a karakteresen és látványosan akarunk berendezni, hogy az otthonunk dísze legyen. A fürdőszobában és a konyhában ilyen apróság a csempe fugája. A fugázás általában az utolsó simítás, és mégis hatalmas hatása van a végeredményre. Általában úgy választjuk ki a fuga színét, hogy minél kevésbé legyen feltűnő. De merjünk néha kísérletezni, próbáljunk ki új színeket, teljesen más hangulatot teremthetünk otthonunkban.

A fehér és fekete fuga a két legnagyobb kedvenc, legyen szó bármilyen színű és alakú csempéről. Klasszikus és kiegyensúlyozott hatást keltenek. Attól függően melyiket használjuk, tradicionális vagy modern hatást érhetünk el. A fehérrel inkább modernné varázsolhatjuk otthonunkat, főleg ha fehér csempéhez használjuk, a fekete fuga viszont segít kiemelni a fehér csempéket. Mindkettő semleges, ezért is használják őket előszeretettel.

Fehér helyett használjuk az idei év színét, a korallt inkább a különleges alakú fehér csempénkhez. Hihetetlen hatást érhetünk el, a színes fuga kiemeli a csempe alakját és máris új karaktert kaphat a fürdőszobánk.

 

A márványos hatású csempékhez is a fehér fuga a leggyakoribb választás. Legyünk merészek, és próbáljunk ki valami igazán luxushatású dekorelemet, és válasszunk arany fugát a konyhánkba. Garantáljuk, hogy nem marad el a hatás a következő vacsorapartin.

A szürke árnyalatai is egyre népszerűbbek. Lágyítja az erős, karakteres színű csempék komorságát, tompítja a drámai hatást, amit a sötét csempe kelt. Ha a szürke fugát kisebb csempékhez használjuk, nagyobb felületet fed a szürke, így modern hatású lesz a helyiségünk. A nagyobb csempéknél kevésbé hangsúlyos a fuga, így inkább kiemeli a lapok karakterét. 

A világos, vibráló színek az igazán bátraknak valók. Aki azért ódzkodik az erős tobzódástól, a fehér vagy más semleges színű csempéhez válasszon élénk színű fugát. Így azért visszafogottabb a hatás.

 

De az igazán merészek a színes csempékhez használhatnak teljesen elütő színű fugát, így egészen játékos lehet a végeredmény, és élénk, vidám, hangulatos a konyhánk. Ami minden kétséget kizáróan így az otthonunk dísze lesz.

 

Fotó: Unsplash