Ananászból és eukaliptuszból készített vegán cipőt a Native Shoes

2019. június 17.
A vegán cipőket nemcsak jól hangzó neveik, hanem fenntartható összetevőik miatt is szeretjük. Különösen jól sikerült a Native Shoes növényi alapú cipője, melyet hosszú évek használata után elég egyszerűen a komposztra hajítani.

Az egyik legnehezebb a terep a vegán és/vagy környezettudatos öltözködésben a cipőkérdés. A műanyag cipők és a bőr verziók sem jelentenek maximálisan fenntartható alternatívát (bár hozzá kell tennünk, hogy egy évekig hordott bőr cipő sokkal fenntarthatóbb tud lenni mint ha évente vennék két pár műbőrt) így marad a turi vagy az új anyagokkal kísérletező brandek, mint például a Native Shoes.

A kanadai márka legújabb cipője állati összetevőktől mentes és műanyag helyett ananászrostból, eukaliptuszból, organikus lenből, agavérostból, jutából és kaucsukból készül. Hála a növényi összetevőknek, a cipő komposztálható. Azaz bármilyen komposztkukába berakhatjuk a terméket, ahol a zöldségekkel és gyümölcsökkel együtt rövid időn belül lebomlik. A cipő körülbelül 61 ezer forintba kerül és uniszex, minimalista kialakításának köszönhetően rengeteg outfit hosszútávú kiegészítője lehet.

Fotó: dezeen.com