Miért jó nyáron kevesebb húst enni?

2019. augusztus 13.
Nyáron érdemes csökkenteni a húsfogyasztást. Azt is eláruljuk, hogy miért!

Csökken a rák kockázata

Ha az étrended főleg növényi alapokon nyugszik, az nem csak az emésztésednek tesz jót, de a sok friss zöldséggel és gyümölccsel jelentősen lecsökkented a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Csökken a vérnyomás

Ha túl sok húst eszel, különös tekintettel a vörös és feldolgozott húsokra, melyek rengeteg telített zsírt tartalmaznak, az nem csak a koleszterinszintedet, de a vérnyomásodat is megemeli. Ha viszont csökkented, vagy elhagyod a hús fogyasztását, hamarosan tapasztalni fogod, hogy ezek a problémák jelentősen javulnak, vagy akár meg is szűnnek.

Csökken a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása

A vegetáriánus étrend általában összetett szénhidrátokból és magas rosttartalomból áll, mely segít megelőzni a 2-es típusú diabéteszt.

Csökken a szén-dioxid kibocsátás

Az üzemi állattartás és ezen húsfélék fogyasztása jelentősen hozzájárul olyan gázok kibocsátásához, melyek a globális felmelegedést is okozzák. Ha csökkented a húsfogyasztásod, akkor értelemszerűen csökken eme gázok kibocsátása is, így hozzájárulsz egy élhetőbb, kevésbé szennyezett bolygó kialakításához.

Olvasd tovább a Well&Fit oldalán a cikket!