5 perc jóga Johannával: őszi énidő

2019. október 22.
Az ősz a bekuckózás, finom teák, sütőtök-krémlevesek, puha pulcsik és az igazi változás időszaka. Ha a gyönyörű indián nyári napokon teheted, menj ki a természetbe, sétálj egyet és végezd el az alábbi gyakorlatokat, hogy teljesen feltöltődj. Vagy otthon a szőnyegen gyakorolj, a lényeg, hogy foglalkozz önmagaddal építsd magad kívül-belül az alábbi gyakorlatok segítségével.

Ráhangolódás

Helyezkedj el kényelmesen. Csukd be a szemed és figyeld meg az illatokat. Sóhajts nyugodtan bármennyit és közben lazítsd el az arcizmaidat és a vállaidat. Tenyeredet forgasd az ég felé, majd gondolj azokra a dolgokra, amikért hálás vagy és mondd ki magadban, vagy ha teheted hangosan őket.

Nagyszerű egyszerűség

Hihetetlen mennyire egyszerű és jóleső egy-egy nyújtózás, fejkörzés, vagy egy kis domborítás és homorítás a hátadban. Figyeld meg a tested mi esne jól neki, nyújtózz meg felfelé, majd csinálj pár fejkörzést a saját tempódban.

Harcos II.-Virabhadrászana II.

Jobb lábaddal lépj hátra egy jó nagy terpeszbe, nyújtsd ki teljesen a jobb térded és egy kicsit forgasd kifelé a lábfejedet. Bal térded hajlítsd, de vigyázz a térded a bokád felett maradjon. Kezeidet emeld meg vízszintesen, bal tenyered legyen elől. Tekinteted helyezd a bal tenyeredre. Tartsd három mély be-és kilégzésig. Mielőtt megismételnéd a másik oldalra végezd el a 4. pontban leírt békés harcost.

Békés harcos

Maradj a nagy terpeszállásban, csak a jobb tenyered, tedd a jobb combodra. Bal kezeddel nyújtózz meg felfele és amennyire jól esik dőlj hátra. Ezt is tartsd meg három mély be-és kilégzésig érezd ahogy nyújtózik a gerinced. Majd kezd elölről, a másik oldalra is a 3-as ponttól.

Ha Johannával jógáznál, jelentkezz az októberi csoportos órákra, melyeket az Aria Hotel fedett tetőteraszán fog tartani: október 27-én élőzenés jóga: fókuszban az elengedés, majd wellness és spa.

Kövesd Johanna oldalait napi inspirációkért, gyakorlatokért a Facebookon és az Instagramon!

Ruha: KEO Sportswear

Fotó: Mark A. Rosta

Jó jógázást kívánok,

Namasté