Így tarja magát otthon is fitten Lékai-Kiss Ramóna és Tóth Vera

2020. március 29.
A sport a testet és az elmét egyaránt frissíti, ezért a rendszeres testmozgás otthoni rutinja és a kifogások leküzdése ebben a rendkívüli időszakban különösen fontos. Tóth Vera és Lékai-Kiss Ramóna az adidas Runners Budapest csapatával szervezett közösségi futásoknak mondott búcsút egy kis időre, mi pedig megnéztük, milyen otthoni edzésformára váltottak helyette.

A sport a testet és az elmét egyaránt frissíti, ezért a rendszeres testmozgás otthoni rutinja és a kifogások leküzdése ebben a rendkívüli időszakban különösen fontos. Tóth Vera és Lékai-Kiss Ramóna az adidas Runners Budapest csapatával szervezett közösségi futásoknak mondott búcsút egy kis időre, mi pedig megnéztük, milyen otthoni edzésformára váltottak helyette.

Lékai-Kiss Ramóna és Tóth Vera pár héttel korábban, legyőzve kifogásaikat a rendszeres futás mellett tették le voksukat, ám jelenleg ők is otthon töltik a mindennapokat, így egy teljesen új rutint kellett kialakítaniuk. Most sem szeretnének azonban lemondani a rendszeres mozgásról, így mindent bevetnek, hogy testileg és lelkileg is formában maradjanak.

Tudtad?

Ramóna elárulta, mivel a párja is otthon edz, így van, aki inspirálja a gyakorlatok terén, ugyanakkor más is segít neki ebben. „Heti 2-3 alkalommal egy egész edzésprogramot is igyekszem megcsinálni, az adidas Runners Budapest Facebook-oldalán például mindig találok valami kedvemre valót. Noé is imádja, ha a szülei otthon edzenek, mindig bekapcsolódik, ezért ez így egy szuper családi program is egyben. Emellett pedig imádok főzni és jókat enni, de egyikről sem szívesen mondok le, így különösen fontos szerepet kap az edzés. De viccet félre téve, mivel gyerekkorom óta része az életemnek a sport, így, ha egy ideig nem csinálom, egyből megérzi a testem, így pedig, hogy az egész napot itthon töltjük, különösen jólesik egy kis felfrissülés” – mondta el a műsorvezető.

Tóth Vera korábban leginkább edzőteremben edzett vagy az erdőben futott, most azonban, amit csak tud, megtesz otthon. „Ilyenkor sincs kifogás, sőt! Otthon is igyekszem mindent bevetni. Guggolások, kis súlyos edzések, kitörések, de sokszor becsatlakozom az adidas Runners Budapest online edzéseihez is, és ilyenkor élvezem, hogy nem nekem kell kitalálni, mit csináljak” – árulta el az énekesnő, akinek több motivációja is akad. „Csinos és fitt akarok maradni magamnak és a kedvesemnek is, plusz ebben az időszakban különösen jólesik a mozgás, ami mindig is mentsváram volt, és már többször segített át nehéz időszakokon, tudom, hogy most is át fog, ezért is javaslom mindenkinek” – tette hozzá az énekesnő, aki azt is elmondta, hogy jelenleg vidéken tölti a mindennapokat, ahol a közeli erdőben biciklizéssel és – távol mindentől – futással is kiegészíti rendszeres mozgását.

Radványi Alexandra, az adidas Runners Budapest csapatkapitánya edzőtársaival egyszerű, de gyors megoldást szerettek volna kínálni azok számára, akik most sem szeretnének búcsút mondani a rendszeres testmozgásnak. „Ebben a nehéz időszakban különösen fontosnak tartom, hogy pozitívak maradjunk, ami nehéz tud lenni, ha az ember otthon ragad, kizökken a mindennapi ritmusából, és a jól megszokott testmozgásáról is le kell mondania. Az online edzések mindenki számára elérhetők, ráadásul tökéletesen illeszkedik egy hagyományos munkarendhez, így akár a reggeli, késő délutáni vagy esti órákban is lehetőség adódik az edzésre, legyen szó erősítő, nyújtó edzésekről vagy egy frissítő jógáról” – mondta el Radványi Alexandra, aki csapatával nemcsak egy platformot szeretne biztosítani azok számára, akik mozogni vágynak, de céljuk, hogy ebben a nehéz időszakban is összetartsák közösségüket, amihez bárki csatlakozhat.

Olvastad már?