A mosolytól tényleg vonzóbbak leszünk?

2020. június 08.
Azt már egyértelműen bizonyították, hogy a nevetés, a boldogság, vagy legalábbis a pozitív életszemlélet képes befolyásolni az agyunk reakcióit a minket érő ingerekre.

Nevetve vonzóbbak vagyunk

A pozitív lelkiállapotban könnyebben elviseljük, sőt jelentéktelenebbnek látjuk a mindennapok kellemetlenségeit, és a negatív események kiváltotta élettani reakciók sem annyira súlyosak. Ennek hátterében valószínűleg a nevetés hatására felszabaduló endorfin, a „boldogsághormon” áll. Ráadásul a nevetéssel, a magabiztos mosollyal pozitív képet sugárzunk magunkról, mintegy azt üzenjük: elégedett vagyok magammal és a világgal. Így pedig sokkal szívesebben közelednek felénk mások is, sőt, vonzóbbnak is tartanak.

mosoly

Miért nem merünk mosolyogni?

Sokan egyszerűen esztétikai okokból nem mernek szélesen elmosolyodni. Szégyellik letört, lekopott, elszíneződött fogaikat, vagy éppen a rést a frontfogak közt. Jó tudni, hogy ezeken a problémákon könnyen és gyorsan lehet segíteni.

„A porcelánhéj egy olyan kitűnő, esztétikus megoldás, amely a legkevesebb fogveszteséggel a legszebb eredményt produkálja. A héj egy rendkívül vékony, fémmentes „borítás”, amelynek mind a színe, mind a formája választható. Ha az első frontfogakat szeretnénk szebbé varázsolni, nem kell az egész fogat lecsiszolni, sőt bizonyos esetekben egyáltalán nem szükséges a fogcsiszolás – hangsúlyozza dr. Kozák Lili fogorvos. – Elszíneződött, réses, szabálytalan fogakból porcelánhéjak segítségével bátran vállalható fogsor és mosoly »alkotható«.”

Fotó: Unsplash

Olvasd tovább a cikket, kattints a Well&Fit oldalára!