A ruhadarab, ami javítja az iskolai teljesítményt

2020. szeptember 07.
Nem kell semmilyen forradalmi újításra vagy hatalmas innovációra számítani. A kutatók szerint ugyanis a világ legegyszerűbb ruhadarabja az, ami kimutathatóan javítja a gyerekek iskolai teljesítményét. Ez pedig a mindenkinek a szekrényében megtalálható fehér ing.

Amikor a gyerekek ruhatárát felkészítjük az iskolára, úgy tűnik, egyetlen olyan ruhadarab van, amiről semmiképpen sem szabad megfeledkeznünk: egy ragyogóan fehér ingről. A tudomány szerint ugyanis csodát tesz a diákokkal. A Kaliforniai Állami Egyetem tudósai szerint sokkal jobban teljesítenek azok a diákok, akik fehér inget viselnek, szemben más ruhadarabokkal.

Emma Kenny pszichológus magyarázata szerint azért lehet ilyen csodálatos hatása a fehér ingnek, mert „javítja az elvont gondolkodás képességét, és az emberek látásmódját szélesíti. Segíti a kreativitást, a váltást a különböző perspektívák között, így sikeresebbek lehetnek a tanulmányaikban vagy a karrierjükben azok, akik ilyen ruhadarabot viselnek.”

A pszichológus szerint egy tiszta fehér felső olyan erős hatással lehet, mintha fehér laborköpenyt viselnének. „Ez utóbbi viselésétől szinte azonnal okosabbnak érzik magukat az emberek – utalt Kenny egy korábbi kutatásra. – Ez olyan, mint a szerencsehozó tárgy. Ha elhisszük, hogy okosabbak vagyunk benne, az már félsiker abban, hogy valóban jobban teljesítsünk, magasabb pontszámot érjünk el a teszteken és eredményesebbek legyünk.”

Olvastad már?

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Unsplash