5 retró dísz a nagyszülőktől, ami idén ismét menő

2020. november 30.
Mindenkinek volt egy kedvenc dísze gyerekkorában, amit alig várt, hogy felkerüljön a fára, esetleg a karácsonyfa alatti terítő volt az, ami különösen kedves volt számára, vagy a külön az erre alkalomra kikerülő porcelándíszek. Ha még megvannak ezek a díszek, ismét érdemes elővenni őket, mert a közösségi oldalak szerint ez lesz a karácsony trendje idén.

2020 mindenkiből előhozza a nosztalgiát. Különösen karácsonykor ábrándozunk gyermekkorunk békés, védett ünnepeiről, amikor csak rácsodálkoznunk kellett a fényárban úszó karácsonyfára, a cuki őzike nippekre és fényfüzérekre. Vágyunk arra a biztonságra, amit akkor éreztünk, így nem csoda, ha idén előkerülnek a húsz-harminc-negyven évvel ezelőtti karácsonyok jellegzetes díszei. Ha már nincsenek meg a nagyszüleinktől örökölt dekorációk, akkor se keseredjünk el, szerencsére nagyon hasonlót tudunk beszerezni a legfontosabb karácsonyi kellékekből, amire majd a mi unokáink gondolnak ugyanilyen szeretettel.

Színes fényfüzérek
Az egyetlen talán, amiből érdemes egy újra beruházni, a színes karácsonyi fényfüzér, mivel a biztonsági előírások sokat szigorodtak az elmúlt harminc évben. Ám ugyanazt a varázslatos, tündéri hangulatot árasztja egy LED-es izzósor is, mint az a fényfüzér, amelyről mindenkinek van egy remek története, ahogy szenteste napján kellett még új izzót vadászni a kiégett helyére, mert ha egy égő nem világított, az egész füzér kialudt. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco (@dark25mc)

Kerámia karácsonyfa

Nem volt olyan háztartás, ahol ne kerültek volna elő advent kezdetekor a kerámia karácsonyi díszek. Fehér fenyőtől a mécsestartó házikón át a lámpásig, minden formában előfordult. Idén a világító LED-ekkel felszerelt változatot szerezzük be, ha már nem találjuk a szüleink padlásán az eredeti, gyerekkori dekorációkat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @fit_by_double_nickles

Angyalhaj

Aki a nyolcvanas-kilencvenes években volt gyerek, biztosan kipróbálta, hogyan állna, ha néhány tincs a hajából angyalhaj volna. Idén ismét tűzhetünk a hajunkba bátran a csillámos girlandokból, ha már a fára nem fér több belőle. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hazel Anderson (@hzlanderson)

Retró őzike

A cuki őzike nippről valószínűleg legtöbbünknek a végtelen bejglievés és a társasjátékozás jut eszébe, esetleg a szokásos karácsonyi filmek rendes éves megtekintése. Hozzuk vissza ezt a gyerekkori érzést idén is néhány karácsonyi figurával az otthonunkba!

Csillogó üvegdíszek

A viktoriánus korban váltak népszerűvé a gömbdíszek, üvegből készült változatuk a gyertyatartókról került át a karácsonyfákra. Rengeteg változatuk volt divatos azóta, idén az ötvenes-hatvanas éveket idéző darabok a legnépszerűbbek az Instagram szerint, amelyeket már a szüleink is az ő szüleiktől örököltek valószínűleg, és őriztek féltve, nehogy összetörjük, hogy aztán most mi akaszthassuk fel a saját karácsonyfánkra.

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Instagram

Olvastad már?