Itt a világ első karácsonyi dala kutyáknak!

2020. december 04.
Idén úgy tűnik, minden eddiginél többre van szükségünk ahhoz, hogy megszálljon minket a karácsony szelleme. Ha azt hittük, hogy már nem lehet újat mutatni karácsonyi dalokban, akkor ideje meghallgatnunk négylábú kedvencünkkel együtt a kifejezetten kutyáknak készült karácsonyi dalt!

Waggae stílusnak keresztelték el kitalálói azt a zenei irányzatot – a reggae és a wag, azaz csóvál szavak összevonásával –, amelyben a világ első, kifejezetten kutyáknak íródott karácsonyi dala készült egy angol állateledel cég megbízásából. A dal, amelyet a The Beatles által híressé tett, a londoni Abbey Roadon található stúdióban vettek fel, olyan hangokból íródott, amelyek kifejezetten a kutyák érdeklődésére tarthatnak számot.

kutya-karacsonyi-dal

Refrénként az ül hangzik el sokszor a dalban, emellett sípoló kutyajátékok hangja hallatszik, illetve magas frekvenciájú csengők, amelyekre a kutyák füle különösen érzékeny. Miután az ember meghallgatja a dalt, nem feltétlenül gondolja úgy, hogy versenyezhet Mariah Carey karácsonyi örökzöldjével, ám a kutyák tényleg imádják!

A közösségi oldalakon nagyon sok felhasználó osztott meg olyan videót, amelyen kutyája a nekik készült karácsonyi dalt hallgatja, és teljesen izgalomba jön, amikor a képernyőn megjelennek a jutalomfalatok. 

„Abból látszik, hogy a kutyáknak tetszik a karácsonyi dal, hogy a figyelem jeleit mutatják: csóválják a farkukat, a hang forrása felé fordulnak, mozgatják a fejüket, fülüket, hogy jobban hallják” – sorolták a dal készítői.

Olvastad már?

Forrás: Popsugar
Fotó: Unsplash