Így varázsolnak kockás hasat a szupergazdagok – edzés nélkül

2021. január 09.
Elegünk van az otthoni tornázgatásból? Fellélegezhetünk, ettől még lehet lapos, jól definiált izomzattal rendelkező hasunk, ha nem ódzkodunk a hi-tech kezelésektől.

„Akkor a legjobb a tetőt javítani, ha süt a nap” – mondta állítólag egyszer John F. Kennedy egykori amerikai elnök. Az utóbbi időben napsütésesnek egyáltalán nem mondanánk az életünket, inkább olyan volt 2020, mint amikor egy cunami söpör végig a partokon: mindent és mindenkit leterített a rosszkedv és bizonytalanság. Ám egyetlen, apró pozitívumként felfoghatjuk, hogy jelentősen több időnk volt rá, hogy magunkkal foglalkozzunk. Például azzal az alattomosan felkúszott plusz 5-10 kilóval, ami még az első karantén idején, a végláthatatlan kenyérsütések és Zoom-koktélozások hatására ragadt rajtunk.

lapos-has-gazdagok-sport-nelkul

A társasági életünk továbbra is virtuálisan létezik csupán, úgyhogy van időnk helyrehozni és jobbá tenni, amit szeretnénk, míg (remélhetőleg tavaszra) a vakcina és/vagy a nyájimmunitás megoldja a járványkérdést. Arra a kérdésre, hogy mit változtatnának magukon legszívesebben, a legtöbben valószínűleg azt válaszolják, hogy vasalódeszka keménységű hasizmokat szeretnének, annak ellenére, hogy a divatházak 2021-es tavaszi–nyári kollekciói inkább a csípőre helyezik a hangsúlyt. Ha mégis ezt a klasszikus célt tűztük ki magunknak 2021-re, nem biztos, hogy elég lesz továbbra is a Yoga with Adriene videókra lazáznunk vagy Joe Wicks edzésterveiből szemezgetnünk. 

Több dolog is a tónusos, feszes hasizmok útjába állhat a földi halandó számára: laza bőr, striák, alhasi zsír, gyenge izomzat. Ezeknek az esztétikai jelenségeken nem testedzéssel és helyes étrenddel próbálnak változtatni a szupergazdagok, hanem a technológiát hívják segítségül a felülések helyett. 

Varázsütés helyett áramütés

A híresek és gazdagok egyik kedvelt módszere a kockás hasizmok elérésére az EMS technika, amely elektromos izomstimulációt jelent. A technológiáját azért fejlesztették ki, hogy balesetek vagy sérülések után fejlesszék az izmok újraépülését. A látvány elég bizarr, ahhoz lehetne hasonlítani, mint amikor Frankenstein életre kelti szörnyetegét. Egy 45 perces kezelés 54 ezer felülésnek felel meg. A szakemberek szerint négy alkalomra van szükség tíz napon belül, ha valódi eredményeket szeretnénk látni, azaz kockákat a hasunkon.

Szintén az elektromos áram áldásos hatásait használja ki egy német fejlesztés, a Miha BodyTec által kifejlesztett izomerősítő gép, ami népszerű a sportolók és hátfájástól szenvedők körében. Ez egy speciális felső és rövidnadrág, amely elektromosan stimulálja a viselőjének testét. Kicsit úgy festhetünk benne, mintha a Mátrixból léptünk volna ki. „Az EMS technológia szépsége, hogy anélkül élvezhetjük az intenzív edzés hatásait, hogy bármilyen terhelést is okoznánk az ízületeknek” – mondta Chris Howell személyi edző.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PhysioFit Clinic (@physiofit_clinic)

Meglepő, de a használóik szerint a drámai hatás ellenére az eljárás nem eredményez másnap olyan szintű izomlázat, hogy mozdulni sem bírunk. Mint amilyet mondjuk a több ezer felülés után éreznénk, ha egyáltalán képesek lennénk annyit végezni. Az EMS-technológiával azonban egyet sem kell.

Olvastad már?

Együk és olvasszuk le a zsírt magunkról

Miután az izmok feszességéről gondoskodtunk az elektromos áram segítségével, ideje a kényes testtájakon felhalmozódott zsírt is elintézni. Nem csoda, ha Adele és elhíresült csokoládé, vörösbor és sajt diétája jut eszünkbe elsőként, ám célszerű más alternatívákat is figyelembe vennünk, ha lapos hasat akarunk.

A diétán túl a hasi zsír bontására a leggazdagabbak egyik kedvence az úgynevezett Onda-gép. A kezelés során a gép lapjait felmelegítik, és a megfelelő testrészre helyezik. Ez a zsírsejteket 55 Celsius-fokosra melegíti a bőrön áthatolva, így a zsír tíz perc alatt leolvadhat rólunk. Ez különösen a kicsi testfelületen, ám makacsul ragaszkodó zsírpárnák ellen a leghatásosabb.

Megéri küzdeni a striák ellen?

A legdurvább beavatkozásokra a striák és laza bőr eltüntetésére vetemednek a hírességek. A lézeres kezelések mellett népszerűek a páciens saját vérét az érintett területre visszainjekciózó plazmaterápiák is. Ha valaki ódzkodik az ilyen invazív beavatkozásoktól, marad a masszázs és a krémek, amelyek bár sokkal kellemesebbek, a hatásuk sem olyan látványos. Nem csoda, ha egyre több híresség dönt úgy, hogy bár a hasizmait minél jobban igyekszik kidolgozni – akár a gyermekei születése után is –, de a striákat és a terhesség más, bőrön hagyott nyomait inkább büszkén vállalja.

Olvass tovább!

Forrás: The Telegraph
Fotó: Unsplash