Amikor már nincs kint a karácsonyi dekor, de még tavasz sincs: így dekoráljunk tél végén!

2021. január 31.
A karácsonyi dekort már leszedtük, a tavasz még messze: mivel díszítsük a lakást? Van néhány egyszerű tippünk, amivel ebben az „uborkaszezonban” is különleges hangulatot varázsolhatunk otthonra!

1. Téli ágakat a lakásba!

Nincs is szebb egy hatalmas csokornyi téli ágnál a lakásban! Azért is szuper ez az opció, mert a vágott virágokkal ellentétben hosszú hetekig a lakás éke lesz, ráadásul nem is feltétlenül kell pénzt kiadnunk érte, egy erdei séta során összegyűjtött vékony gallyak, otthoni bokrok mutatós ágai vagy az örökzöldek is szuperül tudnak állni a lakásnak. Hatalmas trend az eukaliptuszág fehér vagy piros bogyós ágakkal kombinálva, esetleg más formájú levelekkel, örökzöldekkel egészen márciusig remek dekort alkotnak.

pinterest-karacsony-utan-dekor

2. Ezerarcú farönk

Vékony metszetben nagyszerű tálca, vastagabbra vágva ülőke vagy táskatartó, esetleg dohányzóasztal lehet egy egyszerű farönkből is. A nyers fa illata fantasztikus illatot fog kölcsönözni a lakásnak, és szervesebb kapcsolat fog kialakulni az otthon és a téli természet között!

pinterest-karacsony-utan-dekor

3. Tündérfényt mindenhova

Igen, a fényfüzérek fő időszaka a karácsony, de azért az új év elején is szuper szolgálatot tehet néhány fairy light, azaz vékony drótra futtatott, elemes apró fénysor. Ezeket nagy vázákba, tükör köré vagy az ágy háttámlájára is felfuttathatjuk, és az otthonunk egy-egy olyan szegletét világíthatjuk meg vele, ami eddig nem volt, így kicsit felrázza az otthon töltött időt is!

pinterest-karacsony-utan-dekor

+1. Takaró-létra

A tél a bekuckózásról, pihe-puha takarókról is szól. Ha van 2-3 egymással harmonizáló takarónk, akkor hajtogassuk össze őket, és tegyük egy falnak támasztható takarólétrára. A DIY projektek kedvelői néhány szép fadarab segítségével otthon is készíthetnek létrát, vagy újrafesthetnek egy régi, már nem használatos darabot is!

Fotó: Pinterest

Olvass tovább!