Viszlát, vízágy! Itt van helyette a vízpárna!

2021. június 03.
Húsz-harminc évvel ezelőtt kétségtelenül nagy kultusza volt a vízágynak, ám a visszatérés azóta sem sikerült a régi formában, itt van viszont helyette valami sokkal kisebb, praktikusabb tárgy, amit biztosan imádni fognak azok, akik folyton a kemény párna miatt szenvednek: a vízpárna. Elmondjuk, miért jó, ha vízen hajtjuk nyugalomra esténként a fejünket.

Természetesen, ahogy mindenből, a vízpárnából is megvan az egyetlen és eredeti, ám rengeteg olyan változatot találunk, ahol a százszázalékos pamutborítás egy vízalapú technológiát rejt. Ráadásul a vízpárnáról még a John Hopkins Egyetem kutatóinak független vizsgálata is kimutatta, hogy bizonyítottan csökkenti a nyakfájdalmat és javítja az alvás minőségét. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by eFizzle.com (@shopefizzle)

A vízpárna nagy előnye, hogy otthon is megtölthetjük, így csak rajtunk múlik, mennyire szeretnénk puhára, nagyra alakítani. Ezt a beletöltött víz mennyiségével szabályozhatjuk. És mivel a vizet tartalmazó alap egy párnaréteg alatt található, nem kell egész éjszaka, minden fordulásnál és mozdulatnál a víz jellegzetes loccsanó hangját hallgatni, melyre a legtöbben panaszkodtak a vízágyak idején. 

„Két és fél liter kézmeleg vízzel töltöttem fel a párnámat, így a párna kellemesen langyos volt, eltávolítottam a levegőt, majd egyszerűen visszahelyeztem a zárósapkát. Ráhúztam egy hagyományos huzatot, és már kész is volt. Ez a legjobb párna, amit eddig próbáltam, két éjszaka után már nyoma sincs a nyakfájásomnak” – számolt be a tapaszatalatairól egy újdonsült vízpárnarajongó.

Ha a vízágyak óta óvatosak vagyunk a hasonló szerkezetekkel, teljesen érthető, ám az idő és a tudósok sokat fejlesztettek a technológián, és talán a vízpárnával kisebb kockázatot vállalunk, ha kipróbáljuk. A sajgó, merev nyakunk és vállunk, lehet, hogy hálás lesz érte.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Instagram

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!