Selyem párnahuzat, az újhullámos szépségfegyver

2020. február 05.
A selyem párnahuzatot beauty addict körökben mostanában csodafegyverként jegyzik, de akadnak források, ahol „túlhájpolt”, tizenöt perces trendként tekintenek rá. Az amerikai Marie Claire szépségszerkesztője egy körképben veszi sorra, mi minden tudnak szépítés téren a csodatévő hírében álló selyem párnahuzatok.

Úgy tűnik, a selyem párnahuzatokról szakmai körökben mindenkinek van véleménye. Egyes szépségszerkesztők a szépítő alvás titkos fegyvereként tekintenek rá, mondván, amellett, hogy növeli a frizura élettartamát, és használata során a bőr bársonyosan puha marad, még a mimikai ráncok kialakulását is megelőzi. Mások szerint nem többek pusztán túlárazott, sikamlós hatású selyemárunál, amelytől a hajad úgy néz ki alvás után, akár a szénaboglya…

A Hollywoodot is meghódító selyempárnahuzat-őrület hátterében az áll, hogy a haj és a bőr könnyedén siklik ezen a felületen anélkül, hogy az anyag magába szívná az alaposan hidratált bőr nedvességének nagy részét. A pamuthuzatokkal ellentétben, amelyek a magukba szívott nedvesség miatt fokozottan vonzzák az allergéneket és baktériumokat. Bár köztudott, hogy minden, amit a hajadra és az arcodra kensz, a párnahuzatodon köt ki, a selyem verzió az, amellyel a legjobb esélyed van arra, hogy azért alvás közben az arcodon is maradjon valami a kedvenc krémedből, szérumodból.

Alvás- és szépségszakértő 

Amanda Mitchell, az amerikai Marie Claire szépségszerkesztője saját bevallása szerint legszívesebben az alvást is felsorolná a szakmai önéletrajzában a készségei között, és mindig törekszik is arra, hogy javítsa alvása színvonalát. „Ég veled pamut ágynemű és lepedő, mostantól selyemhuzatot használok. Amikor minden este csupa selyemmel borított ágyba fekszem, úgy érzem magam, mintha egy öblítőreklámban lennék” – vallja be Amanda, hozzátéve, ma már szerencsére ezerféle selyemhuzat kapható a boltokban. A választást megkönnyítendő, össze is gyűjtötte a haj és a bőr szépsége szempontjából leginkább megfelelőket.

Íme, az általa felállított lista a nemzetközi piacon elérhető legjobb selyem párnahuzatokról, valamint arról, hogy pontosan mi is a szerepük abban, hogy minden eddiginél jókedvűbben és szebben ébredhessünk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

With a silk pillowcase and an eye mask, sleep is not a luxury any more.#lilysilk #silk #puresilk #pillowcase #eyemask #camisole #sleep #luxury #night

LilySilk (@lilysilk) által megosztott bejegyzés, Nov 2., 2018, időpont: 3:00 (PDT időzóna szerint)

1. LilySilk selyem párnahuzat
amazon.com

$18.99
Nem létezik varázslatos gyógymód az akné kezelésre, de a megfelelő bőrápolás selyem párnahuzattal kombinálva megváltoztathatja az életünket. A selyem párnahuzat használata mellett a bőr hidratált marad, elég, ha az arctisztítást követően, lefekvés előtt alaposan bekened a kedvenc, célirányos szérumoddal és hidratáló krémeddel, és búcsút inthetsz az aknénak.

2. Off White selyem párnahuzat
shhhsilk.com

$85.00
Még a kevésbé dús hajúak számára is óriási változást hozhat ez a selyem párnahuzat. Megelőzi a gubancolódást és a hajhullást, így vékony szálú, esetleg göndör haj esetén tényleg érdemes beruházni egy ilyen termékbe.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Don’t forget to add a @blissybrand matching sleeping mask to your cart💖 ️

Blissy (@blissybrand) által megosztott bejegyzés, Dec 5., 2019, időpont: 11:07 (PST időzóna szerint)

3. Blissy párnahuzat
blissy.com

$79.95
Jóllehet a selyem párnahuzat olykor egy vagyon, és néhányan talán megriadnak az árától, a szépségszerkesztő szerint érdemes más szempontból is nézni…Hosszú távon nagyon sok pénzt lehet vele megspórolni, hiszen növeli a haj élettartamát, nem kell mellette annyi kozmetikumot használni, mert a bőr állaga fantasztikus lesz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

How cute is @justinemarjan?! 😍 #REGRAM „I’ve been pampering my skin and hair with my @thehollywoodsilksolution silk pillowcase.” #selfcare #thssambassador 💖✨

The Hollywood Silk Solution (@thehollywoodsilksolution) által megosztott bejegyzés, Júl 3., 2019, időpont: 3:50 (PDT időzóna szerint)

4. Caramel párnahuzat
thehollywoodsilksolution.com

$45.00
Rosaceatól vagy ekcémától szenvedsz? A selyem tökéletes választás! Az arc számára a selyem kevésbé durva, kevésbé dörzsöli, irritálja a bőrt, ezáltal mérsékeli a kipirosodást.

5. Mulberry párnahuzat
brooklinen.com

$69.00
Egy újabb érv a selyem párnahuzat mellett: kevésbé duzzadt arc. Valóban, a selyem ágynemű használata csökkenti egyes allergének, mint a penészgomba és poratka megjelenését, amelyek felelősek lehetnek bizonyos allergiás bőrreakciók – például a duzzanat – kiváltásáért.

6. Berry Kiss párnahuzat
slip.com

$85.00
Éjszaka izzadás gyötör? Többé már nem – a selyem hűsítő hatása és az, hogy képes felvenni a szoba hőmérsékletét, segíthet azokon az estéken, amikor fülledt a háló, vagy makacs lázat próbálsz épp kiheverni.

7. Face Case Silk Go-To arckímélő selyem párnahuzat
gotoskincare.com

$50.00
Néhányan csodálatos módon képesek egész éjjel a hátukon aludni anélkül, hogy a párnához érne az arcuk. Mások nagy pózváltóként mindig másképp ébrednek, számukra ez a fajta selyem párnahuzat valóban változást hozhat. A párna nem gyűri össze reggelre az arcot, többé nem kell félni a ráncoktól.

Forrás: Marieclaire.com

Szöveg: Szabadszállási Nóra, a Central Médiaakadémia hallgatója

Fotó: Unsplash