Így vedd el a hangyák kedvét, hogy a kutya táljába másszanak

2021. június 27.
Hiába teszed ki az ételt a kutyának vagy a macskának, arra szívesen rájárnak a különböző rovarok is. Legkitartóbbnak a hangyák és a legyek bizonyulnak, az állatorvos tanácsát követve azonban eltántoríthatod őket a négylábú tálkájától!

Adam Christman állatorvos lelkesen oszt meg olyan posztokat a TikTokon, amik nemcsak szórakoztatóak, hanem hasznosak is azoknak, akik háziállatot tartanak. Ezúttal egy olyan problémára kínált filléres megoldást, ami mind a kutyatartók, mind a macskatulajdonosok számára sok fejtörést okozhat: a hangyainvázióra, ami a kutya– vagy macskaeledellel teli etető közelében alakul ki.

Így tartsd távol a hangyák a kutyák táljától

Mielőtt a közepébe vágna, az állatorvos felhívja egy fontos dologra a kutyatartók figyelmét: ha rozsdamentes acél tálat használnak a kedvencek etetésére vagy itatására kültéren, mielőbb cseréljék le azt műanyagból vagy kerámiából készült tálra, a tűző napon a fémtálban ugyanis gyakorlatilag felforr az étel és a víz, ami nem kívánatos egyik házikedvenc számára sem.

A következő hatásos, ám rendkívül egyszerűen kivitelezhető lépés, hogy egy egyszerű krétával körbe kell rajzolni a földre tett tálat – a doki szerint ránk van bízva, hogy milyen formát rajzolunk: lehet kör, négyzet, téglalap vagy akár szív is, a siker nem ezen fog múlni! A kréta ugyanis megszakítja a hangyák útvonalát, amin akkor haladnak, ha szagot fognak – ha viszont egy folyamatos vonallal körbekerítjük a tálat, elveszítik a fonalat, és nem jutnak el a célpontjukig.

Christman doktor elmondása szerint képtelenség lencsevégre kapni egy hangyát, amelyik épp hoppon marad a krétarajz miatt, de a szavát adja, hogy a trükk működik: amint a hangyák a krétához érnek, egyszerűen sarkon fordulnak, hiszen nem érzik a követendő szagot! Ez a klassz trükk mindenkinek jól jöhet, de azoknak, akik sok időt töltenek négylábú családtagjaikkal a szabadban, különösen hasznos lehet, hiszen távol tartja a hangyákat a víztől, a kutyatáptól vagy az otthon készített kutyakeksztől.

Így tartsd távol a hangyák a kutyák táljától

A kréta igazán olcsó hangyariasztónak számít és kiadós is, nem kell tehát attól tartani, hogy felesleges pénzkidobás házi hangyariasztással kísérletezni. Ráadásul vegyszermentes, így tulajdonképpen a kutyánk is környezettudatossá válik tőle! Fokozható a trükk hatékonysága, a krétával rajzolt forma mellé még néhány pöttyöt is odabiggyesztünk, így még inkább félrevezethetjük a betolakodókat. Plusz egy jó hír, hogy kézügyesség nélkül is tökéletesen működik a krétarajzos módszer!

Az állatorvos arra is kitért, hogy reagálnak a kutyák a krétarajzra: az ő kedvence az elmondása szerint félősebb az átlagnál, így nem lepődött meg azon, hogy először megtorpant, mikor a tálkája mellett meglátta a fura alakzatot és a pöttyöket – aztán ő is összeszedte a bátorságát, és mintha mi sem történt volna, boldogan falatozott a kutyatápból, hiszen a hangyákkal ellentétben ő nem vesztette el a szagnyomot!

Via

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?