Így vedd el a hangyák kedvét, hogy a kutya táljába másszanak

2021. június 27. |

Hiába teszed ki az ételt a kutyának vagy a macskának, arra szívesen rájárnak a különböző rovarok is. Legkitartóbbnak a hangyák és a legyek bizonyulnak, az állatorvos tanácsát követve azonban eltántoríthatod őket a négylábú tálkájától!

Adam Christman állatorvos lelkesen oszt meg olyan posztokat a TikTokon, amik nemcsak szórakoztatóak, hanem hasznosak is azoknak, akik háziállatot tartanak. Ezúttal egy olyan problémára kínált filléres megoldást, ami mind a kutyatartók, mind a macskatulajdonosok számára sok fejtörést okozhat: a hangyainvázióra, ami a kutya– vagy macskaeledellel teli etető közelében alakul ki.

Így tartsd távol a hangyák a kutyák táljától

Mielőtt a közepébe vágna, az állatorvos felhívja egy fontos dologra a kutyatartók figyelmét: ha rozsdamentes acél tálat használnak a kedvencek etetésére vagy itatására kültéren, mielőbb cseréljék le azt műanyagból vagy kerámiából készült tálra, a tűző napon a fémtálban ugyanis gyakorlatilag felforr az étel és a víz, ami nem kívánatos egyik házikedvenc számára sem.

A következő hatásos, ám rendkívül egyszerűen kivitelezhető lépés, hogy egy egyszerű krétával körbe kell rajzolni a földre tett tálat – a doki szerint ránk van bízva, hogy milyen formát rajzolunk: lehet kör, négyzet, téglalap vagy akár szív is, a siker nem ezen fog múlni! A kréta ugyanis megszakítja a hangyák útvonalát, amin akkor haladnak, ha szagot fognak – ha viszont egy folyamatos vonallal körbekerítjük a tálat, elveszítik a fonalat, és nem jutnak el a célpontjukig.

Ezt a 10 ételt sosem szabadna megkóstolniuk a kutyáknak

Ezt a 10 ételt sosem szabadna megkóstolniuk a kutyáknak

A kutya a legtöbb helyen családtagnak számít, ez azonban nem jelenti azt, hogy neki is jár azokból a finom falatokból, amik neked ízlenek. Jó, ha tudod, hogy bizonyos ételek komoly galibát is okozhatnak, ha megkínálod vele négylábú barátodat!

Christman doktor elmondása szerint képtelenség lencsevégre kapni egy hangyát, amelyik épp hoppon marad a krétarajz miatt, de a szavát adja, hogy a trükk működik: amint a hangyák a krétához érnek, egyszerűen sarkon fordulnak, hiszen nem érzik a követendő szagot! Ez a klassz trükk mindenkinek jól jöhet, de azoknak, akik sok időt töltenek négylábú családtagjaikkal a szabadban, különösen hasznos lehet, hiszen távol tartja a hangyákat a víztől, a kutyatáptól vagy az otthon készített kutyakeksztől.

Így tartsd távol a hangyák a kutyák táljától

A kréta igazán olcsó hangyariasztónak számít és kiadós is, nem kell tehát attól tartani, hogy felesleges pénzkidobás házi hangyariasztással kísérletezni. Ráadásul vegyszermentes, így tulajdonképpen a kutyánk is környezettudatossá válik tőle! Fokozható a trükk hatékonysága, a krétával rajzolt forma mellé még néhány pöttyöt is odabiggyesztünk, így még inkább félrevezethetjük a betolakodókat. Plusz egy jó hír, hogy kézügyesség nélkül is tökéletesen működik a krétarajzos módszer!

Az állatorvos arra is kitért, hogy reagálnak a kutyák a krétarajzra: az ő kedvence az elmondása szerint félősebb az átlagnál, így nem lepődött meg azon, hogy először megtorpant, mikor a tálkája mellett meglátta a fura alakzatot és a pöttyöket – aztán ő is összeszedte a bátorságát, és mintha mi sem történt volna, boldogan falatozott a kutyatápból, hiszen a hangyákkal ellentétben ő nem vesztette el a szagnyomot!

Via

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód