Ez a ritka szobanövény majdnem hatmillió forintba kerül

2021. június 28.
A világ egyik legritkább szobanövényének csupán nyolc levele van, egy kilencedik épp kibontakozóban, mégis majd’ háromszázan akartak lecsapni rá egy új-zélandi aukciósháznál. Egy szerencsés növényszülő végül hazavihette a Variegated Minima nevű növényt – nem kevesebb mint 19 200 amerikai dollárért, azaz több mint 5 millió 600 ezer forintért. De mi kerül ennyibe egy fehér-zöld trópusi növénykén?!

Az eladó leírása szerint a cserepes növény egy ritka fehér Mini Monstera példány, más néven Rhaphidophora Tetrasperma. Nagyon ritkán található ennek a könnyezőpálma fajtának többszínű típusa. Az aukció végeredményét látva, annyira ritka, hogy az emberek hatalmas összeget képesek fizetni akár egy tíznél kevesebb levéllel rendelkező példányért is. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trade Me (@trademe_nz)

Az aukciósház szóvivője, Millie Silvester elmondta, hogy ez a mini könnyezőpálma volt a valaha eladott legdrágább szobanövény az aukciósházon keresztül. Az elmúlt években azonban már más Mini Monsteras példányok is borsos összegért cseréltek gazdát. Ugyanez az eladó tavaly nyolcezer dollárért (kb. 3 millió forint) egy négylevelű példányt adott el, illetve egy hétlevelű növényt négyezer dollárért (kb. 1,5 millió forint). Bevételeiből ezer dollárt adományozott jótékony célokra. Bár azt tudjuk, hogy a pénz nem fán terem, de úgy tűnik, hogy a többszínű mini könnyezőpálmán igen.

Forrás: Apartman Therapy Fotó: Instagram

Olvass tovább!