Az év növényének szív alakú levelei vannak

2021. október 06.
Minden évben a chelsea-i virágvásáron választják meg az év növényét. Idén olyan fa nyerte el ezt a címet, melynek a szó szoros és átvitt értelmében is szíve van.

A világhírű kertészeti eseményen megválasztott év növénye a Cercis canadensis, azaz a kanadai júdásfa lett. Ennek a növénynek az a legizgalmasabb tulajdonsága, hogy szív alakúak a levelei, amik ősszel mélyvörös színben pompáznak, de előfordulnak sötétnarancs és zöldessárga levelek is. Tavasszal pedig látványos sötétrózsaszín virágok borítják a koronáját. A képeket nézve érthető, miért választották ezt a fát az év növényének.

Denny Werner, az Észak-Karolinai Állami Egyetem kertészeti professzora teljesen egyetért a döntéssel. „Ezt a fát hagyhatjuk magasra nőni, ám nevelhetünk belőle alacsony fácskát is. Nincsenek nagy igényei, szereti a napfényt, és szinte bármilyen talajtípusban szépen fejlődik. Ami még jobb, hogy aki lakásban él, cserében vagy kaspóban is nevelgetheti” – mondta Werner. 

Ha elrabolta a szívünket a júdásfa, érdemes nyitott szemmel járnunk, és beszereznünk egyet. Olyan lesz, mintha csupa szeretetet hozna otthonunkba.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Instagram

Olvass tovább!