A sárga örök: nagy visszatérő szín lesz menő a konyhában 2022-ben

2021. november 27.
Új év, új árnyalat. Ha 2022-ben új színekkel dobnánk fel a konyhánkat, felejtsük el a szürkét vagy a zöldet. A milleniálok kedvenc sárgája ugyanis nem tűnt el örökre, csupán új lendületet vett, hogy az elkövetkező évben visszahódítsa otthonunk minden szegletét, kezdve a konyhával.

A brit GoodMove ingatlankezelő vállalat elemezte az internetes kereséseket, hogy megállapítsa, mely színek lesznek 2022-ben a legnépszerűbbek. Elemzésük eredményei egybecsengenek a Graham & Brown színszakértőinek véleményével: a napfényes árnyalatok ismét visszatérnek, és a sárga letaszítja a trónjáról a szürkét és a zöldet. Különösen a konyhában lesznek népszerűek a vidám és élénk sárga színek: a keresések 19 százaléka történt konkrétan a „sárga fal a konyhában” kifejezésre

„Az élénk sárga árnyalatok derűlátást és boldogságot sugároznak, így tökéletes választás, ha pozitív érzelmeket akarunk vinni otthonunkba – magyarázta Abby Hesketh színszakértő. – Mivel reggel az első utunk a konyhába vezet általában – a fürdőszoba után –, fontos, hogy olyan színt válasszunk, ami segít felébredni, és aminek hatására pozitív felütéssel indul a napunk.”

Nem kell azonnal falfestésre adnunk a fejünket, ha szeretnénk a sárgát beépíteni a konyhánkba. Néhány erős sárga kiegészítő is kellően megragadja a figyelmet, a sárga konyhai berendezések – például egy pirító vagy szendvicssütő – tökéletesen alkalmas erre. 

Ugyanakkor gondolkozzunk a citromsárgán kívül is a sárga számtalan változatában. Az igazán nőies barackszíntől a napsárgán át a pasztellig bármelyik azonnal vidámabbá teszi a helyiséget. 

A lakás többi helyiségében a sötétebb, mogorvább tónusok lesznek népszerűbbek 2022-ben, mint például a sötét padlizsán. A keresések 22 százalékánál a lila hálószobát gépelték be az emberek például. A nappalinál a szürkészöld és a semleges árnyalatok melegebb tónusai lesznek a legkedveltebbek.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!