Csak 30 perc, és újra vadonatújnak érezzük a kedvenc kanapénkat

2022. január 30.
Az új dolgok mindig szépek. Ám a legjobb dolog, amit tehetünk az otthonunkért, pénztárcánkért és a bolygónkért, ha a meglévő tárgyainkról megfelelően gondoskodunk, hogy minél tovább szépek maradjanak. Az alábbi módszerrel például fél óra alatt újjá varázsolhatjuk a kedvenc kanapénkat.

Az évekig tartó ülés, ugrálás, fekvés, egyszóval a használat bizony nyomot hagy a kedvenc kanapénkon, és valószínűleg már kissé leharcoltabban fest, mint amikor hazahoztuk a boltból. Vagy éppen sokkal. Nem is gondolnánk azonban, mekkora változást jelenthet, ha kitisztítjuk a párnákat és felfrissítjük a huzatot egy kis odaadó gondoskodással. Ugyanez igaz a kedvenc párnázott székünkre vagy fotelünkre is. Törődjünk kicsit azzal, amin a legjobban szeretünk ülni. 

kanape-tisztitas

Először szedjük össze a plédeket, takarókat, párnákat, amiket a kanapénkon tartunk. Húzzuk le a huzatokat, és tegyük mosógépbe, ha lehet. Ezután alaposan porszívózzuk ki a csupasz kanapét, majd minden párnát, hogy visszanyerjék eredeti puhaságukat. Mikor visszatesszük a díszpárnákat a kanapéra, figyeljünk rá, hogy a másik felével helyezzük oda, lehetőleg fordítsunk a sorrenden is, hogy a másik oldalukat is használjuk. Ez mind a huzatnak, mind a töltetnek meghosszabbítja az élettartamát.

Ha foltokat is találtunk a kanapén, éjszakára áztassuk be szódabikarbónás pasztával. Ha szakadások vagy más javítanivalók is akadnak, ne halogassuk, azonnal varrjuk-ragasszuk meg, mert később még nehezebb lesz kijavítani, ha nagyobb lesz a szakadás. 

Ha mindezzel végeztünk, rázzuk fel a párnákat, tegyük vissza a takarókat, és amikor ismét helyet foglalunk a kedvenc sorozatunk előtt, olyan lesz, mint amikor először ültünk le a kanapénkra.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!