3 jóga inspirálta szexpóz a földöntúli élvezetért

2022. február 20.
Veled is megesett, hogy jóga közben elindult a szexuális fantáziád, és arra gondoltál egy-egy testhelyzet kitartása közben, hogy milyen izgalmas lenne ezt a hálószobában is bevetni? Nos, nem tévedtél, a jógából tényleg érdemes meríteni, hogy igazán különleges élményekben legyen részetek!

Lehet, hogy eddig bele sem gondoltál, pedig igaz, hogy a jóga és a szex rengeteg dologban hasonlítanak: mindkettő során fontos, hogy ellazulj, hogy átadd magad a rád váró élményeknek, hogy odafigyelj a tested jelzéseire, illetve hogy helyesen lélegezz. Ennek fényében már semmi meglepő sincs abban, hogy szexuálterapeuták és jógaoktatók ajánlottak a kíváncsi pároknak jóga inspirálta szexpózokat, mi pedig továbbadjuk neked!

Szerelmespár szex előtt

1) Lefelé néző kutya

Ez a klasszikus jógapóz igazán sokszínűen beépíthető a szeretkezésekbe, akár már az előjáték során is: csodálatos élményeket kínál orális szexhez, behatoláshoz és anális szexhez egyaránt. Julia Simone Fogelson jógában jártas szexterapeuta szerint az benne a legszuperebb, hogy mély behatolást teszt lehetővé, így nagyszerű lehetőséget kínál a G-pont stimulálására. Hozzátette, hogy szexjátékok bevetéséhez is tökéletes ez a pozitúra, vagyis igazán feldobhatja a hangulatot a hálószobában!

Így csináljátok:

  • A befogadó fél ereszkedjen négykézlábra, csípőszélességben nyitott terpesszel.
  • Ezután emelje el a térdét a talajról, csípőjét pedig tolja felfelé és hátra egészen addig, míg karját és lábát is kinyújtja, egy feje tetejére állított V betűt formázva.
  • A behatoló fél álljon mögé, és a partnere csípőjét átkarolva lépjen a tettek mezejére.
  • Ha inkább orális szexhez vetnétek be ezt a pozitúrát, a kényeztetést végző partnernek nem kell mást tennie, csak térdre ereszkedni és felfedezőútra indulni.

2) Gyermekpóz

Igazán emlékezetes pillanatokban lehet részetek, ha utat engedtek a kíváncsiságotoknak, és a gyermekpózt a hancúrozás közben is bevetitek. Nagyszerű benne, hogy a férfi könnyen hozzáfér a nő nemi szervéhez, ingerelheti a csiklót és a behatolás sem okoz nehézséget. Ezeket a lehetőségeket érdemes kihasználni, egy 2017-es tanulmány szerint ugyanis a nők legalább 36 százalékának szüksége van a csikló stimulálására ahhoz, hogy orgazmust éljen át. Miközben gyermekpózban szeretkeztek, a befogadó fél kedve szerint szélesítheti vagy szűkítheti a terpeszt.

Így csináljátok:

  • A befogadó fél feküdjön a hátára, lábát húzza fel, és térdével közelítsen a mellkasához. Kezével kívülről fonja át a felhúzott lábát.
  • Mikor a behatolást végző fél a közelébe kerül, kissé nyissa terpeszbe a lábát, és máris kezdetét veheti a mulatság.

Szerelmespár csókolózik

3) Lótuszülés

Lehetővé teszi, hogy elképesztően közel kerüljetek egymáshoz, és izgató élményekben részesüljetek mindketten. Összehangolhatjátok a légzésetek ritmusát, végig tarthatjátok a szemkontaktust, egymáshoz simulhat a mellkasotok, arról nem is beszélve, hogy a lótuszpózban intim testrészeitek extrém közelségbe kerülhetnek egymással! 

Így csináljátok:

  • A behatolást végző fél üljön lótuszülésbe (keresztbe tett lábakkal) egy stabil felületen.
  • A befogadó fél terpeszben elé áll, majd az ölébe ereszkedik.
  • Lábával átfonja partnere derekát, és ha úgy tetszik, karjával a nyakát is átölelheti.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?