Ez a virág illik legjobban a csillagjegyedhez

2021. július 16.
A virágok nemcsak szépek és illatosak, hanem sajátos jelentést is hordoznak, így akad jó pár, amelyik különösen illik egy-egy csillagjegyhez. Mutatjuk, hogy a tiédhez melyik passzol leginkább!

A virághoroszkóp megmutatja, hogy melyik csillagjegyhez melyik virág passzol leginkább, így garantáltan örömet szerezhetsz, ha ajándékozás előtt állsz, vagy ha magadnak szeretnél kedveskedni egy új növénnyel.

Ez a virág illik a csillagjegyedhez

Kos

A Kos karakteréhez tökéletesen illik a nebáncsvirág, na, nem azért, mert olyan visszahúzódó csillagjegy lenne. Erről természetesen szó sincs! Ennek a növénynek a latin neve az Impatiens, ami türelmetlenséget jelent, és így már sokkal érthetőbb, miért illik annyira a Koshoz. A gondozása sem igényel nagy körültekintést és türelmet, így jó párost alkothat egy Kos gazdával!

Ez a virág illik a csillagjegyedhez

Bika

A Bikához, aki gondoskodó és az életörömökre kimondottan nyitott csillagjegy, remekül passzolnak a hagymás növények. Ezeket szívesen babusgatja, s amikor meghálálják a gondoskodást, határtalan boldogság tölti el a szívét. A jácint például azért passzol a Bikához, mert csodás illata hosszan kitart és a színe is gyönyörű!

Ez a virág illik a csillagjegyedhez

Ikrek

Az Ikrek rendkívül kíváncsi csillagjegy, amelyik szeret kísérletezgetni, új dolgokat kipróbálni. Az aromás fűszernövények azért passzolnak hozzá különösen, mert azokkal kedvére kísérletezhet a konyhában. Az sem baj, ha nem gyakorlott konyhatündér, mert ezekkel a növényekkel akár egy egyszerű limonádét is fel lehet dobni!

Ez a virág illik a csillagjegyedhez

Rák

A családszerető és hagyománytisztelő Ráknak, aki nagyon érzékeny és érzelmes csillagjegy is egyben, remek választás a hortenzia. Virágnyelven a hálát fejezi ki ez a növény, amiből kamatostul kijár a Ráknak: minden szívének kedves ember felett anyáskodik, amit nem mindig könnyű szavakkal megköszönni. Semmi kétség, ha ajándékba kap egy virágot, azt is családtagként szereti!

 

Ez a virág illik a csillagjegyedhez

Oroszlán

Az Oroszlán születési uralkodója a Nap, így neki keresve sem találhatnánk testhezállóbb virágot a napraforgónál. A napsárga virág nemcsak színében passzol az Oroszlánhoz, hanem a formáját tekintve is: olyan, mint az oroszlán sörénye! A napraforgó arra emlékezteti a sokak által csodált Oroszlánt, hogy mindig az élet napos oldalát keresse, és ha megtalálta, fürdőzzön lelkesen a melengető napfényben.

Ez a virág illik a csillagjegyedhez

Szűz

A liliom, főleg akkor, ha fehér színű, a tisztaságot, szűziességet szimbolizálja, ami tökéletesen illik a Szűz csillagjegyhez. Ugyanakkor a liliom a féltés és a védelmezés virága is, ami biztos, hogy minden Szűznek jól jön, ugyanis nemcsak másokkal, hanem saját magával is túl kritikus és nagyon magasra teszi a mércét.

Ez a virág illik a csillagjegyedhez

Mérleg

Az illatos és csodás színekben pompázó peónia (babarózsa) a boldogság és az egészség szimbóluma, ami remekül passzol a Mérleghez, aki mindig a külső-belső harmónia megteremtésére törekszik. Ennek a virágnak a puszta látványa is lenyűgözi, a Mérleg ugyanis nagyra értékeli a szép és ízléses dolgokat, márpedig egy csokor peóniára nem nagyon találunk jobb jelzőt.

Ez a virág illik a csillagjegyedhez

Skorpió

Az egyik legszenvedélyesebb csillagjegy a Skorpió, akihez ezért tökéletesen illik a vágyakozást, a  gyengédséget és a nőiességet kifejező orchidea. A virág gondozása igényel némi odafigyelést, de nem lehetetlen küldetés évente többször is virágzásra bírni az orchideát: ez a végletes Skorpiónak inspiráló kihívás lehet, az elmúlás és az újjászületés misztikuma ugyanis mindig lázba hozza.

Ez a virág illik a csillagjegyedhez

Nyilas

A Nyilasnak nincsenek hatalmas elvárásai, szerény körülmények között is jól tudja magát érezni, az azonban mindennél fontosabb számára, hogy ne toporogjon hosszan egy helyben. A szegfű is pont ilyen: kis igényű, ám folyamatosan felfelé törekvő növény, ezért a Nyilassal mondhatni rokonlelkek!

Ez a virág illik a csillagjegyedhez

Bak

A pipacs az elégedettség és a megszilárdítás kifejezője, pont az, amire a Bak a lelke mélyén vágyik. Céltudatos és határozott jegy, aki mindig tudja, mit akar, és a megvalósítást sosem bízza a véletlenre. A siker az egyik legfőbb mozgatórugója, számára az egyik legnagyobb ajándék az életben, amikor dolgát végezve, elégedetten hátradőlhet.

Ez a virág illik a csillagjegyedhez

Vízöntő

A tulipán az életörömöt szimbolizálja, ebből pedig egyetlen Vízöntő sem szenved hiányt. Ugyanakkor a hírnevet és a természetességet is megtestesíti, amelyek egyáltalán nem állnak távol a Vízöntőtől: szeret kilógni a tömegből, más lenni, mint a többiek, s mindezt olyan természetességgel, mintha ezzel az életcéllal jött volna világra.

Ez a virág illik a csillagjegyedhez

Halak

A kála a tisztaságot, a kifinomultságot testesíti meg, nem véletlen, hogy kedvelt darabja a menyasszonyi csokroknak is. A Halak csillagjegy igazán csupaszív és önzetlen, aki ha tehetné, a világ összes elesett élőlényét megmentené – kell ennél nagyobb bizonyíték arra, hogy milyen tiszta lélekkel van megáldva egy Halak? Szerintünk sem!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?