Mindig gödröcskés arcra vágytál? A TikTok szerint megcsinálhatod magadnak!

2022. március 25.
Ismét itt egy olyan házi megoldás a TikTokról, amire sokan felkapják a fejüket, hiszen ha igény van rá, a közösségi oldal felhasználói megtalálják a megoldást. Most épp a gödröcskés arc hasít a TikTokon, ami ha nem adatott meg valakinek a genetikája révén, akkor sem kell kétségbe esnie. Az Arwa nevű felhasználó lépésről lépésre megmutatja, hogyan lehet bárkinek cuki pofija.

Ha elolvassuk és megnézzük Arwa videóit, már nem is találjuk azért annyira szükségesnek a gödröcskés arcot. Azt javasolja ugyanis a TikTokon már közel egymillió megtekintésnél járó videójában, hogy első lépésként az egyik ujjunkat nyomjuk erősen a járomcsont alá, majd 30 másodpercig oda-vissza csavargassuk körkörös mozdulattal. Ezután megismétli az egészet egy szájkontúrceruzának tűnő eszközzel is. A videó szerint pedig – melyen lágyan mosolyog a kamerába – már mehetünk is utunkra a frissen létrehozott gödröcskéinkkel. Természetesen nagyon részletesen és nagyon közelről is megmutatja, hogyan alakulnak ki a gödröcskék, ha valakit érdekel elejétől a végéig az egész folyamat.

arc-godor-tiktok

Dr. Melanie Palm bőrgyógyász azonban még az elején óva int mindenkit, nehogy csalódás érje. „Az arcgödröcske egy különleges, örökletes jellegzetesség – magyarázta a bőrgyógyász. – Nem lesz valakinek műtét nélkül ilyen az arca.” Tehát a szakember szerint csak akkor lesz gödröcskés arcunk, ha így születünk. Persze egy jó plasztikai sebész megoldja, ha nagyon szeretnénk. „Elválasztják a lágy szöveteket, izmot és kötőszövetet egymástól, majd megformázzák, ám még ez sem lesz olyan, mint a természetesen gödröcskés arc” – jelentette ki a bőrgyógyász.

Ami a TikTokon keringő technikát illeti, dr. Palm szerint legjobb esetben is csak átmeneti hatást eredményez, és az egész módszer valószínűleg teljes kudarccal végződik. 

@arwaakhu

Reply to @selen_gue naturally get dimples #foryou #dimples #tips #hacks #selfcare

♬ original sound – ⬲

Egyébként a gödröcskeplasztika egy 30 perces beavatkozás. Helyi érzéstelenítésben végzik, amit az arc alsó felébe adnak. „Egy apró bemetszést ejtünk nagyjából két centiméterre az álltól. Ezt az izom részleges eltávolítása követi, majd a maradék izmot rögzítik a bőr alsó rétegeihez – magyarázta dr. Azedah Shirazi plasztikai sebész, aki arra is figyelmezteti az ilyen beavatkozásra vállalkozókat, hogy bizonyos mellékhatásokra azért számítaniuk kell. – Kezdetben mélyebbnek tűnhet a gödröcske, nagyjából 6 hónap múlva válik természetesebbé a látvány.”

A tökéletes és természetes gödröcskéket „megalkotni” tehát nem olyan egyszerű, pláne nem szájceruzával, de még szikével sem. Vannak dolgok, amikre még a TikTok sem képes.

Forrás: Allure Fotó: Unsplash

Olvass tovább!