Ezzel a számolásos trükkel pillanatok alatt elalszunk

2022. április 18.
Ha nem tudunk elaludni, kezdjünk el visszafelé számolni tízezertől. A trükk működik, sokkal jobban, mintha bárányokat számolgatnánk.

Akár túl egyszerűnek is tűnhet, pedig működik: tízezertől visszafelé számolva valószínűleg jóval előbb álomba szenderülünk, minthogy a nullához érjünk. A lényeg, hogy egy kellően nagy számot válasszunk. Tehát ha épp azt szeretnénk, 8 ezerrel is valószínűleg ugyanolyan hatásosak lehetünk, mert nagyon hamar álomba zuhanunk. 

szamolas-elalvas-trukk

Ennek az az oka, hogy a visszafelé számolás nagyjából úgy működik az agyunk szempontjából, mint a meditáció. Elegendő fókuszt ad az agynak, hogy ne a mindennapi stresszen járjon az eszünk, kikerüljünk azoknak a gondolatoknak a köréből, melyek ébren tarthatnának. (Különösen, ha ezek a gondolatok leginkább a miért nem tudok elaludni végre?! mondat körül forognak leginkább!)

Minden egyes alkalommal, minden egyes éjszakai megébredés után, amikor elkezdenénk agyalni valamilyen problémán, kezdjünk számolni visszafelé egy kellően nagy számtól, ami épp eszünkbe jut. Egy idő után az agyunk megtanulja azt is, hogy ez az elalvással kapcsolódik össze, így ezután már nem csak a gondolatokat megszakító hatás, hanem egyfajta reflex is működik majd. Ekkor válik igazán hasznossá és hatásossá a visszafelé számolás.

Forrás: Popsugar Fitness Fotó: Canva

Olvass tovább!