5 csodaszép virág, ami a teraszra csalogatja a pillangókat

2022. május 29.
A virágos terasznál már csak a lepkelátogatta virágos terasz nyújt felemelőbb látványt!

A lepkéknek igazán jó az ízlése: azokat a növényeket keresik fel legszívesebben, amik pompás színű virágokba borulnak és nem mellesleg még illatosak is. Ugye neked sincs ellenedre ilyenekben gyönyörködni a kertben vagy a teraszon?

Lepke virágon

Veronika

Ez az évelő növény apró liláskék virágaival vonzza magához a pillangókat, és biztos, hogy neked is sok örömet szerez a látványa. Gondozása nem igényel különösebben nagy tudományt, a kertben és a virágládákban egyaránt jól érzi magát. Levelei sötétzöldek, szára lágy, és ha megkapja mindazt, amire vágyik, szinte kis bokorrá növi ki magát.

Veronika virág

Sétányrózsa

Igazán mutatós évelő növény, sötétzöld levelekkel és labdaszerű, tarka virágokkal – sok helyen színváltó virágnak is nevezik. Fontos, hogy csak napsütötte kertben vagy erkélyen érzi jól magát, ha nem éri elég fény, azt zokon veszi, és nem hoz virágokat. Jó, ha tudod, hogy ez a dísznövény enyhén mérgező!

Sétányrózsa

Oregánó

Magas illóolaj-tartalmú fűszernövény, ami sokkal inkább a zamatáról és az illatáról híres, mintsem a virágáról, a lepkék körében mégis nagy népszerűségnek örvend. Pici, sötétzöld levelei frissen és megszárítva is feldobhatják az ételeidet, virágai pedig sokszínű látogatókat vonzhatnak a kertedbe, teraszodra.

Oregánó virága

Sarkantyú

Magról is ültethető, cseppet sem nagy igényű növény, ami kamatostul meghálálja a gondoskodást. Virágai a sárga minden árnyalatában pompázhatnak, különlegességük, hogy akár meg is lehet azokat enni. Ha egyszer belekezd, egész nyáron, sőt ha kegyes hozzánk az időjárás, az őszi hónapokban is szorgosan virágzik!

Sarkantyú virág

Verbéna

Igen sok változatban létezik ez a vasfű néven is ismertté vált gyógynövény, ami alapvetően évelő, a zord téli időjárásnak azonban csak ritkán áll ellen, ezért legtöbbször csak egy nyáron át hozza apró, rózsaszínes-lilás virágait. Akkor viszont a lepkék és méhecskék nagy kedvence!

Verbéna

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?