10 jótanács, ha együtt nyaralsz a kutyáddal

2022. július 17.
Kikapcsolódásra mindannyiunknak szüksége van, de ha a családunknak egy kisállat is a tagja, akkor az utazások több logisztikát igényelnek a szokásosnál. Négylábú barátaink boldogok lesznek, ha nem hagyjuk őket otthon, különösen, ha az ő igényeikre is odafigyelünk. Az EB OVO Közhasznú Egyesület összegyűjtött nekünk tíz tippet, hogy minél gördülékenyebb legyen a kutyás nyaralás.

1. Az alapok

Már a házi kedvenceknek is kötelező az útlevél, utazás előtt érdeklődjünk az állatorvosnál.

2. Oltások

Ha tengerpartra vagy vízközeli területre utazunk, a szívférgesség elleni oltás mindenképp legyen aktív.

3. Megfelelő szállás

Érdemes utazás előtt előre tájékozódni, hogy a szállás kutyabarát-e, illetve, hogy van-e kutyáknak kialakított strandrész.

4. Jobb az óvatosság

Ne feledjük a mancsvédő krémet, a felforrósodott beton megégetheti a kedvenceink tappancsát.

5. Felkészülten menjünk

Érdemes előre kikeresni a célhelyhez legközelebb eső állatorvos címét, elérhetőségét, illetve tájékozódni a lehetséges betegségekről (pl. halott farok szindróma, sómérgezés).

kutya-nyaralas-tipp

6. Napvédelem

Az állatokra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az emberekre: ne engedjük őket felhevült testtel a vízbe, előbb fokozatosan locsoljuk le őket, a ritkább vagy fehér szőrű állatokat az állatorvos által jóváhagyott napkrémmel kenjük be bőrégés ellen.

7. Csak az édesvíz

A sós tengervíznek hashajtó hatása lehet, ne hagyjuk inni őket belőle, amikor az állat kijön a vízből, rögtön vigyük el egy egészségügyi sétára.

8. Nekik is kell társaság

Ha kutya nélkül megyünk be a vízbe, a parton hagyott állatban szeparációs szorongás alakulhat ki. Ezzel számoljunk, hogy ne legyen kellemetlen a strandolók számára.

9. Pihenő

Amennyiben hosszabb autóutazás áll előttünk, úgy a kutya gyomrát fel kell készíteni erre, és nem nehéz ételekkel terhelni, érdemes útközben többször megállni és kicsit megsétáltatni őket.

10. Hőguta ellen

Hőség esetén keressünk árnyékos strandrészt, hűtött vízzel kínáljuk kedvenceinket, árnyék híján strandsátorral védjük őket a hőguta ellen.

Fotó: Unsplash

Olvass tovább!