Az egérpad tisztításának legegyszerűbb módja

2022. szeptember 03.
Akár irodában dolgozol, akár otthon, akár csak számítógépes játékokat játszol a gépeden, ha íróasztalnál ülsz, akkor nagy valószínűséggel van egérpadod, aminek bizony szüksége van időnként egy alapos tisztításra.

Ugyanis az egérhez és a számítógép képernyőjéhez, illetve a billentyűzethez hasonlóan az egérpadot is rendszeresen tisztítani kell, hogy működőképes maradjon (és persze ne tűnjön leharcoltnak).

„Az egérpadok a kórokozók és szennyeződések csomópontjává válhatnak, ha nem tisztítják rendszeresen őket, ezért hetente töröld le a teljes munkaterületet, beleértve ezt a részt is” – mondja Kathy Cohoon, a Two Maids & A Mop tisztítási szakértője. Természetesen hamarabb is meg lehet (és érdemes) megtisztítani az egérpadot, ha mondjuk véletlen ráömlik valami, vagy látható szennyeződést észlelsz rajta. Előfordulhat, hogy akkor is meg kell tisztítani, ha nem fut jól az egér, ezt ugyanis kisebb szennyeződések, morzsák is okozhatják.

Szerencsére a folyamat se nem túl nehéz, se nem túl időigényes. Cohoon tanácsai:

  1. Először is távolítsd el a száraz törmeléket az egérpadról úgy, hogy kirázod egy kuka fölött. Ezután húzd át a felületét egy szöszhengerrel.
  2. Keverj össze meleg vizet és egy-két csepp mosogatószert egy kis tálban.
  3. Márts egy kefét, akár fogkefét vagy körömkefét, a tisztítóoldatba, majd a dörzsöld át az egérpadot. Ennek el kell távolítania a foltokat, olajokat és baktériumokat.
  4. Jól öblítsd le az egérpadot, hogy eltávolítsd a felesleges szappant is!
  5. A víz lerázása után törölközővel szárítsd meg minden oldalról.
  6. Végül egyszerűen hagyd megszáradni az egérpadot! Több óráig is eltarthat, amíg teljesen száraz lesz, ezért a legjobb, ha akkor foglalkozol ezzel, amikor egy ideig nem kell használnod (például a munkanap végén). Vagy fontold meg, hogy befektetsz egy extra egérpadba, amelyet addig is bevethetsz csereként!

Ha gyorsabb megoldást keresel két mélytisztítás között, átmenetileg egy nedves papírtörlő vagy mikroszálas kendő is megteszi.

Távol tarthatod a kórokozókat úgy, hogy minden nap végén lepermetezed az egérpadot fertőtlenítőszerrel (ez különösen fontos, ha netán beteg lennél).

Forrás: Apartmenttherapy, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!