Ezzel a két összetevős szuperoldattal sokkal tovább lesz pormentes a lakás

2022. szeptember 11.
A por az egyik legidegesítőbb dolog a lakásban, a küzdelem vele örök harc. Egy tiktoker viszont úgy tűnik, megtalálta a tökéletes megoldást arra, hogy a polcok, asztalok és más sík felületek sokkal tovább maradjanak pormentesek.
  • Két összetevő kell csak hozzá, hogy a por ne üljön rá olyan hamar a bútorainkra.
  • Ha ezzel az oldattal áttöröljük a normál esetben a takarítás másnapján már poros polcokat, portaszítóvá válnak.
  • Nemcsak a por marad tovább távol a lakásunktól, de az illat is csodás egy ilyen portörlés után.

portorles-takaritas-tisztitoszer

A legbosszantóbb az, amikor elégedetten körbenézünk az alapos hétvégi takarítás után a lakáson, és észreveszünk egy pontot, ahol még mindig por van. De legyen szó az aprócska parfümös üvegcsékről, a gardrób felső polcáról, ahova nem is látunk fel vagy a lámpabúráról, a portól lehetetlen teljesen és tökéletesen megszabadulni.

A TikTok egyik felhasználója azonban talált egy olyan megoldást, amivel a felületeink sokkal tovább maradnak pormentesek. A @vicolsfamilyhouse nevű blogger osztotta meg azt a zseniális keveréket, aminek csupán két összetevője van, mégis úrrá lehetünk vele a por felett.

@vicolsfamilyhouse

Dust dust no more 😜#cleaninghack#cleantok#clean#hack#dustnomore #dustinghack #hacksoflife #houseoftiktok #cleaninghacks @vicolsfamilyhouse

♬ Paris – 斌杨Remix

Egy edényben vizet kever össze némi öblítővel, majd ezzel az oldattal törli át azokat a polcokat, asztalokat és más felületeket, melyeken alapesetben már a takarítás másnapján felgyűlik újra a porréteg. A lakás nemcsak tisztább, de illatosabb is lesz ezzel a módszerrel!

Azért működhet, mert az öblítő szerepe az, hogy vékony viaszszerű réteggel vonja be a szövetszálakat, hogy azok ne tapadjanak össze. A por és a felületek esetében is ez a helyzet. Tulajdonképpen portaszító bevonatot viszünk fel a bútorainkra.

Forrás: Mirror Fotó: Unsplash

Olvass tovább!