Ezt a gyakorlatot 30 éves kor felett minden nőnek naponta végezni kellene

2022. szeptember 24.
A gyakorlat nagyon egyszerű, semmilyen eszközre nincs szükség hozzá, akár reggel, felkelés előtt az ágyon elvégezhető. Az eredmény viszont nem marad el: a combizmok és a medencefenék izmai erősebbek lesznek, ami a kor előrehaladtával életmentő lehet.
  • Nem csak harminc felettiek végezhetik ezt a gyakorlatot, huszonéves korban ugyanolyan hasznos.
  • A medencefenék izmait erősíti és formálja a combizmokat.
  • Ha elsőre sok a háromszor harmincas ismétlésszám, kezdjük kevesebbel, és fokozatosan emeljük.

Nem igényel semmilyen különleges eszközt, még jógamatracot sem az a gyakorlat, amivel sokat tehetnek a medencefenék izmainak egészségéért a nők. Nemcsak harminc felett, de különösen ebben a korban már fontos lenne, hogy tudatosan törődjünk ezekkel a rejtett izmokkal is, mivel a kor előrehaladtával számos egészségügyi problémát okozhat, ha nem elég erősek ezek az izmok. Akár reggel, felkelés után, mielőtt még kiszállnánk az ágyból, végigcsinálhatjuk ezt a roppant egyszerű feladatot, amit a TikTokon osztottak meg és már több mint 600 ezren látták és lájkolták.

@yogafans1

Women over 30 must practice movements!Stabilize pelvis#fyp #foryou #yogagirl #yogalove #yogachallenge #yogapose #thin #workout #fitness

♬ 原聲 – Cindy👄 – Cindy👄

  1. Térdeljünk fel úgy, hogy a térdeket nyissuk kényelmes terpeszben. 
  2. A karokkal nyújtózzunk a plafon felé. 
  3. Belégzésre emelkedjünk el egészen addig, míg függőleges nem lesz a combunk. 
  4. A hasunkat tartsuk enyhén beszívva, legyen aktív a hasizom. 
  5. Érezzük, ahogy dolgoznak a comb és a csípő izmai.

A gyakorlat nagyon egyszerű, ám eleinte lehet, hogy túl soknak találjuk a háromszor harminc ismétlést belőle. Kezdjünk nyugodtan kevesebbel, és ahogy erősödünk és stabilizálódnak a medencefenék izmai, úgy emelhetjük azt is, hányszor végezzük el a gyakorlatot.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!