4 jel, hogy rendkívüli kreativitással rendelkezel

2022. szeptember 27.

1. Gyakran félreértenek mások

A kreativitás azt jelenti, hogy gondolkodásod képes más utakat is bejárni a hagyományos gondolatmenetek helyett, így talál új, eredetibb válaszokat – ez azonban egyúttal azt is jelenti, hogy mások nem mindig tudnak lépést tartani veled. Lehet, hogy az emberek néha furcsának találják az ötleteidet, a stílusodat vagy alkotásaidat, de ez jó eséllyel azért van, mert valami igazán újat és különlegeset tapasztalnak, amivel egyelőre nem tudnak mit kezdeni.

kreativitas-rendkivul-kreativ-jelek-lelek-psziche

2. Sokat foglalkozol magaddal

Ez persze nem jelenti azt, hogy önző lennél! A rendkívül kreatív emberek azonban kétségtelenül sokat foglalkoznak saját belső működéseikkel, érzéseikkel, gondolataikkal, hiszen ezeknek a folyamatos újragondolása is segíthet, hogy hatékony és innovatív megoldásokat találjunk a problémákra. Ettől függetlenül azért jó ötlet lehet néha kilépni a belső világodból, és „kívül” is alaposan körbenézni.

3. Fontosabb a képzeleted, mint a valóság

Gyakran mondják valakire, hogy „álmodozó” típus – ilyenkor arra gondolunk, hogy az illető a való világ befogadása helyett inkább céltalanul kalandozik saját fantáziavilágában. A képzelet valójában a kreatív elme legfőbb eszköze. A képzeletünk segít briliáns ötleteket, lehengerlő műalkotásokat, paradigmaváltó megoldásokat szülni és ehhez hagynunk kell néha szabadon kalandozni.

4. Keresed a kritikát

A kreatív személyek gyakran szenvednek az alacsony önértékeléstől, amit csak fokoz, hogy gyakran direkt keresik a kritikát. A kreatív ötletek és gondolatok megosztása amúgy is gyakrabban válthat ki negatív visszajelzéseket, épp ezért a kreatív emberek egy ponton túl már kifejezetten a negatív visszajelzésekre számítanak, és nem is akarják elhinni, ha valaki pozitívan fogadja őket. Ne feledd, rendkívüli kreativitással élni néha nem könnyű, de a világnak óriási szüksége van az ilyen különleges emberekre, hiszen gyakran az ő ötleteik viszik előbbre a világot.

Forrás: LifeHack Fotó: Getty Images

Olvass tovább!