Életed szexéhez el kell hagynotok a hálószobát

2022. október 17.
A The New York Times bestseller szerzője elárulja, mi az az egy tipp, ami hozzásegíthet minket életünk együttlétéhez – és előre eláruljuk, nem a helyszín a lényeg.

Katie Silcox, a The New York Times-bestseller Healthy Happy Sexy  szerzője és ájurvédaspecialista a PureWow-nak elárulta, mi az az egy tipp, ami garantáltan hozzásegíthet minket a jobb, kielégítőbb szexhez. Silcox szerint a legfontosabb, hogy hagyjuk el a hálószobát – de nem a fizikai értelemben… Miről is van akkor szó?

szex-tudatos-jelenlet-szextipp-haloszoba

A lényeg, hogy mentálisan lépjünk ki a hálószoba teréből, fókuszáljunk csak a közvetlen fizikai érzetekre, amiket a partnerünkkel megélünk szex közben. Erre a hétköznapokban akár gyakorolhatunk is! A mindfulness, vagyis a tudatos jelenlét elveit alkalmazva tudatosítsuk az érzeteket: a napsütés melegét a bőrünkön, a finom fuvallatot, ami megborzolja a hajunkat, az olvadó csokoládét a nyelvünkön, a kezünkre ömlő meleg vizet mosogatás közben. Ezzel fokozatosan megtaníthatjuk a testünket igazán megélni és felnagyítani (!) a legkisebb testi örömöket is.

Szex közben tehát nyugodtan merüljünk el az aktusban, legyen ez kicsit lassabb, intimebb együttlét most: figyeld meg, hol ér hozzád a partnered! Milyen érzés, amikor csak az ujjbegyével végigsimítja a bőröd, amikor finoman megcsókol? Érezd meg a testedet az ágyon, figyeld meg, hogyan lesz egyre forróbb a bőr, hogyan veszed a levegőt, hogyan pulzálnak a testek. Ezzel egyúttal képes lehetsz elengedni a fejedbe tolakodó mindennapi gondolatokat is, amik kirántanak a szituációból, és akadályozzák az örömélmény megélését. A tudatos jelenléttel elfelejted szorongásaidat, gondjaidat, csak a jelenre és a jelenben megélt érzetekre koncentrálsz majd, vagyis minden sejted, minden idegszálad az öröm szolgálatába áll majd – jól hangzik, nem?

Gyakoroljátok ezt akár a partnereddel közösen is, és a fenomenális végeredmény garantáltan nem marad el!

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images

Olvass tovább!