A szakértő szerint ez a 10 kérdés elárulja, mennyire komoly a párkapcsolatod

2022. november 15.
Lauren Consul hivatásos párkapcsolati terapeuta egy videóban sorolta fel azt a 10 kérdést, amelyekre a véleménye (és tapasztalata) szerint egy valóban komoly és erős párkapcsolatban mindkét félnek tudnia kell válaszolni.

Lauren Consul 7 éve dolgozik párkapcsolati terapeutaként, és az alábbi kérdéseket a praxisában szerzett tapasztalatai alapján állította össze. „Nagyon gyakran fordulnak hozzám olyan párok, akik a hétköznapokban minden apróságon képesek összeveszni. De fontos látni, hogy ezek a viták sok esetben nem az adott témáról szólnak, hanem arról, hogy a felek azt érzik, hogy a párjuk nem figyel oda rájuk eléggé – magyarázta a szakértő, majd hozzá tette, hogy ezeket a vitákat úgy lehet megelőzni, ha igyekszünk odafigyelni a partnerünkkel kapcsolatos legapróbb dolgokra is. – Ha nem figyelünk oda a kisebb dolgokra, az olyan, mintha nem látnánk teljes mértékben a partnerünket. Észre kell venned ezeket az apró dolgokat, és erőfeszítéseket kell tenned” – mondta.

Ez a három páros működik a legjobban a szerelemben

A Consul által összeállított 10 kérdésre tehát azok fognak tudni probléma nélkül válaszolni, akik valóban kíváncsisággal és odafigyeléssel fordulnak a partnerük felé. De akkor sem kell kétségbeesni, ha egy-egy kérdésre nehezen megy a válaszadás. A szakértő szerint soha nem késő változtatni: „A legfontosabb tanács minden párnak: kérdezzetek és ne feltételezzetek. Idő közben a válaszok is változhatnak, ne feltételezzétek azt, hogy már mindent tudtok a másikról. Nem kell komoly kérdéseket feltenni. Kezdjétek egyszerűen, kérdezzétek meg a másikat, hogy milyen volt a napja, hogy hogy érzi magát. Nem is kell, hogy a kérdés a kapcsolatról szóljon.”

@therapylauren

#intimacy #emotionalconnection #innerworld #couplestok #communicationskills #relationshipadvice #couplestherapist #relationshiptherapist #secureattachment #attachment #questionstoaskyourpartner #learnontiktok

♬ original sound – Lauren Consul, LMFT, JD

Nem húzzuk tovább, lássuk is a Lauren Consul által összeállított 10 kérdést!

  1. Tudod, hogyan elkészítve szereti a párod legjobban a tojást?
  2. Mi számít a párod szemében nagybevásárlásnak?
  3. Mi volt a párod álommunkája az általános iskolában?
  4. Ha a párod előtt érkeznél egy bárba, és neked kellene megrendelni az italokat, tudod, hogy mire vágyna?
  5. Ideális esetben milyen gyakran szeretne a párod szexelni?
  6. Mi az, amivel kapcsolatban a párod nagyon öntudatos?
  7. Milyen irányban szokta feltenni a vécépapír gurigáját? Kifelé vagy befelé, a falhoz simulva?
  8. Mi árulkodik leginkább arról, ha stresszes?
  9. Mit szeret a legjobban, ha hogyan csábítod el?
  10. Mi jelenti jelenleg a legnagyobb stresszt az életében?

Forrás: Daily Mail Fotó: Getty Images

Olvass tovább!