Végre itt a válasz: mikor kell SMS-t írni az első randi után

2022. december 22.
Jól sikerült az első találkozó, de mi a következő lépés? Mikor keressük a másikat, és mit üzenjünk neki? Nyugalom, segítünk!

Sikerült lefixálni az első randit, és szerencsére jól is sikerült a dolog: hosszú beszélgetés, sok nevetés, pattogó szikrák. De mégis hogyan tovább? Egy kapcsolat legelején még nincsenek lefektetve a szabályok, mindenki csak tapogatózik, és persze szeretnénk elkerülni, hogy túlságosan is nyomulósnak tűnjünk, miközben mégis szeretnénk valahogy kifejezni, hogy az alakuló kapcsolat fontos nekünk. Vagyis adja magát a nagy kérdés: mikor írjunk SMS-t az első randi után? És mit írjunk benne?

elso-randi-sms-uzenet-mikor

Először is szögezzük le: nincsenek tuti szabályok, mindig a megérzéseinkre kell támaszkodnunk, és az adott kapcsolat dinamikáiból kell kiindulnunk. Az is nagyon fontos, hogy legyen egy reális képünk az első randiról – ha tényleg jól sikerült és kölcsönösen szimpatikusnak találtuk egymást, akkor valójában nem lesz nehéz dolgunk. És végül: mit várunk ettől a kapcsolattól? Ha hosszú távra tervezünk, ne kapkodjuk el a dolgot, nyugodtan várjunk egy kicsit – mondjuk, egy vagy két napot –, amíg mindketten átgondoljuk, megemésztjük kicsit a dolgot. Ha viszont úgy érezzük, nem ment olyan jól a dolog vagy egyszerűen nem akarjuk folytatni, írjuk meg kedvesen, tárgyilagosan és minél előbb, hogy köszönjük a randit, de nem szeretnénk többet találkozni – ez sokkal korrektebb és érettebb, mint a ghostolás.

És ami a legfontosabb: ne aggódj, ha mindketten komolyan gondoljátok a dolgot, nincs olyan, hogy „túl korán”. Írhatsz akár a randi után pár órával is, hiszen a másik fél örülni fog neki, hogy megerősíted az érzéseit (vagyis hogy tényleg jól sikerült az első találkozó). Ha valakit a „túl hamar” érkező SMS tántorít el, az valószínűleg egyáltalán nem gondolta komolyan a dolgot.

A következő kérdés, hogy mit írjunk? Nehéz formulákat javasolni, hiszen minden helyzet és minden ember más. De egy jó első randit követő SMS alapvetően inkább csak egy jelzés: elmondjuk, hogy milyen jól éreztük magunkat, és hogy nagyon szívesen találkoznánk újra. Esetleg belecsempészhetünk romantikusabb vagy merészebb gondolatokat is, mint hogy az első randi óta csak a másikra gondolunk, vagy hogy nem bírjuk kiverni a fejünkből a másikat, és már alig várjuk, hogy újra lássuk. Legyen az üzenet pozitív, de ne túl hosszú  – a többit úgyis megbeszélitek majd a második randin!

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images

Olvass tovább!