Ezzel a trükkel soha többé nem kell keresgélned a ragasztószalag végét

2022. december 22.
A csomagolószalag nélkülözhetetlen a háztartásban, különösen most, az ünnepi hajrában. Azonban minden alkalommal komoly kihívást állít elénk, sosem lehet egyszerűen megtalálni a végét. 

Többet nem kell a ragasztószalag végét keresgélve bosszankodnunk, ha megfogadjuk az alábbi trükkök egyikét! Mindenki más technikára esküszik ragasztószalag-vég témában, íme néhány „iskola”:

1. Tapintsd körbe!

Tapintsuk végig az ujjbegyünket a teljes szalagon. Ahol a ragasztószalag vége van, ott vastagságkülönbséget fogunk tapasztalni. Ha hosszabb a körmünk, akkor tegyük ugyanezt a körömvégekkel, garantáltan bele fog akadni a szalag végébe. Nem érzel semmit? Ismételd meg a mozdulatot a másik irányba is!

A karácsonyi feszült hangulatban különösen jól jöhetnek az olyan trükkök, mint a ragasztószalag végének megtalálása.

A karácsonyi feszült hangulatban különösen jól jöhetnek az olyan trükkök, mint a ragasztószalag végének megtalálása.

2. Ragaszd félre a végét!

Makacs ragasztószalagoknál nagyon jó szolgálatot tehet az is, ha a szalag végét egyszerűen „félreragasztjuk”, azaz például a tekercs éléhez ragasztjuk vagy egészen be, a lyukas közepéig.

3. Jelöld meg!

Klasszikus megoldás lehet az is, ha a végét egyszerűen megjelöljük. Akár egy filccel, akár egy fogpiszkáló beragasztásával, akár a ragasztó két oldalának összeragasztásával.

Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?