„Elmúltam 30 és nincs gyerekem. Miért baj ez neked?” – Vallomások nőktől, akik nem akartak szülni

2022. december 29.
Az, hogy valaki tudatosan dönt a gyermektelenség mellett, még mindig jóval több embert zavar annál, mint amennyinek tényleg köze lenne hozzá.

Hiába hiszik azt sokan, hogy egy nő élete csak akkor lehet teljes és boldog, ha szül legalább egy gyereket (azt is lehetőleg 30 éves kora előtt), vannak, akik ezzel tudatosan szembemennek. Az, hogy ők ettől érzik jól magukat a bőrükben, még nem jelenti azt, hogy nincsenek problémáik és csak hírből ismerik a stresszt. Figyelj csak, most elmondják, milyen is a gyerekmentes élet!

Hosszú hajú nő mosolyog

„Elmúltam 30 és nincs gyerekem. Miért baj ez neked?”

„Vegyesek a gondolataim a döntésemmel kapcsolatban, ahogy telik az idő. Bár egyrészt nagyon kényelmes és kedvemre való, hogy saját elhatározásból nem szültem gyereket, ugyanakkor néha rám tör a magány, mikor a gyerekes barátaimat látom. Nagyon fontos találni egy olyan közeget, ahol hozzám hasonlóakkal lehetek együtt, különben könnyen elbizonytalanodnék” – vallotta be őszintén egy harmincas gyermektelen nő.

„Pár hónap és 40 leszek, az életem pedig pont olyan, amilyennek mindig is elképzeltem. A férjemmel rengeteg minőségi időt töltünk együtt, ő imád motorozni, én pedig jógabolond vagyok. Ő bármikor elmehet hosszabb túrákra, én pedig akkor csekkolok be egymás után két jógaórára, amikor csak kedvem tartja. Nyaranta 1 hónap szabadságot veszünk ki és utazgatunk, a házunk és az autónk is tiszta és rendes. A barátaim többségének van gyereke, akikkel jól kijövünk, de egy idő után alig várom, hogy hazatérjek a csendes, békés kis otthonomba” – avatta be mindennapjaiba a többieket egy neve elhallgatását kérő fórumozó.

„Való igaz, hogy mivel nincs gyerekem, megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy arra költöm a pénzem és azokra fordítom az időmet, akikre csak akarom. Sokkal többször tudok vacsorázni vagy bulizni menni a gyermektelen barátaimmal, akikkel ha gondolunk egyet, még hétvégézni is felkerekedünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy stresszmentes az életem: felelősségteljes munkám van, idősek a szüleim, van több háziállatom és rendszeresen önkénteskedem. Utálom, mikor valaki azt mondja, milyen könnyű nekem!” – fejtegette méltatlankodva egy hozzászóló.

„43 éves vagyok és nincs gyerekem. Azt csinálok, amit akarok, és akkor, amikor kedvem tartja. De ami ennél is fontosabb, hogy az maradtam, aki vagyok. Sem én, sem az életem nem változott meg azért, hogy egy miniatűr ember minden kívánságát lessem és a szükségleteit kielégítsem” – idokolta döntése helyességét a sokadik megszólaló.

Nő macskával

Azt csinálok, amit akarok, és akkor, amikor kedvem tartja

„51 éves vagyok, és soha nem akartam gyereket. Egyáltalán nem bánom, hogy így határoztam, hiszen nincs már sok hátra ahhoz, hogy nyugdíjas legyek, és élvezzem a munka nélküli éveket. A férjemmel imádunk az állatainkkal lenni és addig aludni hétvégenként, ameddig csak  jólesik. Sokan a fejemhez vágják, hogy majd meglátom, nem lesz senki, aki a gondomat viselje időskoromban, szerintem viszont felesleges ezen aggódni. Ugyanaz az ápolónő foglalkozik majd velem az öregek otthonában, mint a gyerekesekkel, csak mi majd szebb szobára tudunk befizetni, mint ők” – mondta kertelés nélkül egy másik, gyerek nélkül is boldog kommentelő.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?