10 másodperced van megtalálni a medvét a képen!

2023. január 01.
Csak az emberek 1 százaléka képes ilyen rövid idő alatt megmondani, hol bujkál a medve a téli tájban. Ahhoz, hogy rájöjjünk a megoldásra, máshogy kell néznünk a dolgokra, ki kell lépnünk a hétköznapi gondolkodás skatulyáiból.
  • Olyan, mintha egy téli alaszkai városka képét látnánk, ám valahol a képen egy medve rejtőzik.
  • Az emberek többsége nem találja meg 10 másodpercen belül a medvét.
  • A rejtett képes feladványok remek agytornát jelentenek, segítenek fiatalon tartani az idegrendszerünket.

Ha megpróbáltuk már megtalálni a második szarvast az optikai illúzión, vagy mind a tizenhat arcot a képen, ideje megnézni, mire megyünk ezzel a téli tájjal, ahol egy medvét rejtettek el valahol.

Csak az emberek 1 százaléka találja meg 10 másodpercen belül a medvét a téli képen

Csak az emberek 1 százaléka találja meg 10 másodpercen belül a medvét a téli képen

A feladat nehezebb, mint amilyennek elsőre látszik. Az emberek nagy része 2 perc 54 másodperc alatt találja csak meg az optikai illúzión a medvét. A rekord 10 másodperc, így ha ennél gyorsabbak vagyunk, elmondhatjuk magunkról, hogy benne vagyunk a világ 1 százalékában, akik ilyen gyorsan képesek voltak a rejtett kép megtalálására.

Ahhoz, hogy sikeresen megoldjuk ezt a feladványt, muszáj kicsit másképp néznünk a képre, nem szabad, hogy a megszokásaink vezessenek. Gondoljuk át, mit jelenthet az, hogy egy medvét kell megtalálnunk, hiszen nem biztos, hogy egy élő állatról van szó. 

Ha még így sem sikerül megtalálnunk, annyit segítünk, hogy a kép felső felében, jobb oldalon próbálkozzunk megtalálni. 

Aki végképp feladná, annak eláruljuk, hogy a medve a jobb felső sarokban lévő házon, egy sárga táblára van felfestve. Nem egy élő medvét kerestünk tehát. 

Ha szeretnénk még dolgoztatni az agyunkat, próbáljuk ki azt a fejtörőt, amin egy vörösbegyet kell megtalálnunk a színes madarak között, vagy próbáljuk meg kitalálni, melyik ajándéknak nem örül a szülinapos a képen.

Forrás: Facebook

Olvass tovább!