Ez a legjobb időszak a költözésre 2023-ban

2023. január 03.
A költözködés ideje természetesen elsősorban az élethelyzetünkön múlik, de ha nem sürgős a dolog, érdemes megvárni a legkedvezőbb ajánlatokat. Mutatjuk, mikor adódik a legjobb alkalom!

Költözködést fontolgatsz, de még nem körvonalazódott a dolog? Ha egy ideje már váltáson töröd a fejed, érdemes lehet cselekedni, az ingatlanpiaci szakértők szerint ugyanis az év eleje jelentheti a legalkalmasabb időszakot.

koltozes-legjobb-idoszak-2023

Az állítás elsősorban a lakásvásárlásra vonatkozik: a januári-februári időszakban még lassabb, dermedtebb a globális piac, általános trendnek mondható, hogy a karácsonyi őrület után kicsit lecsillapodik a szektor. A tulajdonosok azonban – akár az újrakezdés jegyében, akár a karácsonyi kiköltekezés miatt – még motiváltabbak lehetnek, hogy megváljanak ingatlanjuktól, így ezekben a hónapokban különösen jó ajánlatokra lehet számítani!

A téli időszakban amúgy is kevesebben keresnek lakást, így jobbak az esélyeink rá, hogy elfogadják az ajánlatunkat – hiszen nem tülekednek az eladó lakásokért és házakért. Általában januárban lehet a legkevesebb hirdetéssel találkozni, épp ezért ez lehet az igazi kincsvadászat ideje, ha már egy ideje vágyunk a költözésre.

Bonyolultabb persze a helyzet, ha bérleményről van szó, de az biztos, hogy a jelenlegi körülmények között mindenképpen érdemes alaposan tájékozódni az ingatlan energetikai jellemzőiről, a rezsi fizetésének módjáról és összegéről.

Forrás: ApartmentTherapy Fotó: Getty Images

Olvass tovább!