11-ből csak 1 ember találja meg, hol rejtőzik a béka

2023. január 19.
Felér egy IQ-teszttel a feladvány, melyben azt kell megtalálnunk, hol rejtőzött el a béka a fürdőszobában. Nagyon nehéz rábukkanni a rejtőzködő kétéltűre. Nem csoda, ha csak 11-ből 1 embernek sikerül rájönni a megoldásra 8 másodpercen belül.
Hol rejtőzik a béka a fürdőszoba képén?
  • Ezúttal egy rejtőzködő békát kell megtalálnunk a fürdőszobában.
  • A feladvánnyal próbára tehetjük a megfigyelő képességünket.
  • Nagyon nehéz megtalálni a békát a fürdőszobában, így nem csoda, ha 11-ből csak 1 embernek sikerül 8 másodpercen belül.

Megszokhattuk már, hogy nem mindig könnyű rájönni azoknak a feladványoknak a megfejtésére, ahol egy rejtőzködő állatot kell megtalálnunk a képen. Ezúttal egy béka rejtőzik valahol a fürdőszobában. Ez a fejtörő azonban minden korábbi, hasonló képes feladványnál nehezebb. 

Hol rejtőzik a béka a fürdőszoba képén?

Hol rejtőzik a béka a fürdőszoba képén?

Az intelligenciatesztekkel ellentétben ezzel a feladvánnyal azt nézhetjük meg, milyen a megfigyelő képességünk. Hiszen csak a legszemfülesebbek képesek rájönni 8 másodpercen belül, hol rejtőzik a képen a béka. A feladat nehéz, nem csoda tehát, ha csupán 11-ből 1 embernek sikerül megfejteni a feladványt 8 másodpercen belül. Az embereknek átlagosan másfél percre van szükség hozzá, hogy rájöjjenek, hol rejtőzik a béka.

Nem csoda, ha az emberek szeretik a fejtörőket. Ezek roppant szórakoztató módon mérik a logikus gondolkodást és problémamegoldó képességet. Ahogy ez a békás feladvány is. Ha jól megnézzük a képet, láthatjuk, hogy a szépen elrendezett és tiszta fürdőszobában apró dísztárgyakat is elhelyeztek. És valahol ott rejtőzik egy béka is. 

Ha nem sikerül megtalálnunk a megoldást, rávezetésül annyi segítséget adunk, hogy koncentráljunk a cserepes virágokra, mert azok között rejtőzött el mesterien a béka. Ha még így sem sikerült rájönnünk, hol a kétéltű, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. Gyakorlásként tegyük próbára magunkat más hasonló feladványokkal, például azzal a fejtörővel, ahol egy gumikacsát kell megtalálnunk a fürdőkádban, vagy arra kell rájönnünk, hol rejtőzik a képen egy medve.

A béka a cserepes virágnál rejtőzött el a fürdőszobát ábrázoló képen

A béka a cserepes virágnál rejtőzött el a fürdőszobát ábrázoló képen

Forrás: Reader’s Digest