Optikai illúzió: látod a három fiút is a régi képeslapon? Akkor zseni vagy!

2023. január 08.
Az 1900-as évek elején hatalmas divat volt az olyan rajzolt képeslap, mely egyben optikai illúzió és feladvány is volt. A régi holland illusztráción senkit se tévesszen meg, hogy három lányt látunk. Valahol ott rejtőzik a három fiú arca is.
  • Nem vicc, tényleg van három fiú is a régi optikai illúzión.
  • Az 1900-as évek elején készült illusztráción három holland lány látható, ám valahol ott rejtőzik a három fiú is.
  • Az interneten egész csoportok jöttek létre, hogy megfejtsék a rejtélyt, ami nem is olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk.

Lehet, hogy pont a lányok elől rejtőzik a három fiú a régi képeslapon, amire egy optikai illúziót rajzoltak. Az 1800-as évek végén jöttek igazán divatba az olyan trükkös képek, melyeken bizonyos ábrákat rejtettek el. Előszeretettel szórakoztatták magukat ezekkel a feladványokkal az emberek, és ma sem kevésbé izgalmasak. Sőt, azóta már azt is tudjuk, milyen jó hatással van az agyunkra, ha gyakran oldunk meg ilyen fejtörőket és optikai illúziókat.

A 3 lány mellett tényleg van 3 fiú is a képen

A 3 lány mellett tényleg van 3 fiú is a képen

A képen három, holland fapapucsot és hagyományos ruhát viselő lány sétál éppen a jellegzetes németalföldi épületek előtt. Ám valahol három fiú arca is rejtőzik az optikai illúzión

Nem könnyű megtalálni a fiúkat, amit az is nehezít, hogy a gondolkodásunk nem feltétlenül elég rugalmas ahhoz, hogy elvonatkoztassunk a lányoktól. Mivel őket is egész alakos rajzon látjuk az optikai illúzión, azonnal azt gondoljuk, hogy a fiúk is hasonló módon bújkálnak valahol az illusztráción. Ám annyit segítségül elárulhatunk, hogy a három fiúnak csak az arcát találhatjuk meg valahol elbújva a képen. Ha még egy kis segítségre szükségünk van, azt is eláruljuk, hogy a fák között keresgéljünk. Természetesen akkor sem kell elkeserednünk, ha ezt a fejtörőt most nem sikerült megoldanunk, mutatjuk, hol bújkálnak a rejtett arcok a régi képeslapon.

A 3 fiú arca a fákon található

A 3 fiú arca a fákon található

Ha pedig gyakorolnánk, próbáljuk ki, megtaláljuk-e a női arcot 15 másodperc alatt ezen az optikai illúzión, vagy teszteljük magunkat, rájövünk-e, merre indul a macska a lépcsőn.

Forrás: Mighty Optical Illusions

Olvass tovább!