Zseni vagy, ha megtalálod a kulcsot az optikai illúzión

2023. január 09.
Nem elég sasszeműnek lenned, hogy megtaláld a kulcsot a rendetlen konyhában. Türelem és kitartás is kell hozzá, hogy a világ egy legnehezebb feladványát megoldjuk.
  • Rég borzolta fel a Reddit-felhasználók idegrendszerét egy optikai illúzió annyira, mint ez.
  • A rendetlen konyhában egy kulcsot kell megtalálnunk.
  • A feladvány olyan nehéz, hogy csak az emberek 1 százaléka találja meg, hol rejtőzik a kulcs.

Bár a januárt még legszívesebben átaludnánk, a fejtörők és feladványok segíthetnek, hogy lendületbe kerüljünk mentálisan is az új évben. Ha megtaláltuk például, ki a kisvárosi tolvaj, vagy sikeresen rájöttünk, melyik ajándéknak nem örült az ünnepelt, próbára tehetjük magunkat a Redditen keringő új, elképesztően nehéz optikai illúzióval is.

Mennyi idő alatt találod meg a kulcsot a rendetlen konyhában?

Mennyi idő alatt találod meg a kulcsot a rendetlen konyhában?

A képen egy nagyon rendetlen konyhát látunk, ahol egy elveszett kulcsot kell megtalálnunk. Ez azért is nehéz feladat, mert rengeteg olyan figyelemelterelő dolog van a rajzon, ami nemcsak azzal zavarja meg a koncentrációnkat, hogy élénk és feltűnő, de olyan tárgyak is akadnak, melyek hasonlítanak a kulcshoz, ám mégsem azok.

Ne adjuk fel akkor sem, ha nem sikerül a kétperces álomhatár alá kerülnünk. Ahogy már írtuk, ez számít jelenleg az internet egyik legnehezebb feladványának, így nem sokan mondhatják el magukról, hogy ilyen gyorsan rájöttek, hol rejtőzik a kulcs az optikai illúzión. Az emberek 99 százaléka 5-8 perc alatt jön csak rá a megoldásra.

Ha egy kis segítségre van szükségünk, annyit elárulunk, hogy a kép felső felében keressük a kulcsot, és ne olyan helyen, ami egyértelmű lenne. Ha még ez sem elég, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást is.

Ha a rendetlen konyha után más optikai illúzióval is megpróbálkoznánk, keressük meg például, hol rejtőzik a macska a képen, vagy próbáljunk rájönni, a macska felfelé vagy lefelé megy éppen a lépcsőn. 

A kulcs a söröskorsóban rejtőzik

A kulcs a söröskorsóban rejtőzik

Fotó: Reddit

Olvass tovább!